Bestemmingsplan Bûtengebiet en doarpen onherroepelijk.
Logo Leeuwarderadeel
Burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan “Bûtengebiet en doarpen” onherroepelijk is geworden. Het bestemmingsplan is op 4 juli 2013 gewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad. Tegen het vastgestelde bestemmingsplan zijn beroepschriften ingediend.
Uitspraak Reactieve aanwijzing provincie
Gedeputeerde Staten hebben bij besluit van 31 juli 2013 besloten een reactieve aanwijzing te geven tegen het bestemmingsplan “Bûtengebiet en doarpen” betreffende de regelgeving voor windturbines. Gedeputeerde Staten van Fryslân hebben besloten:
 
  • I.
    dat de bouwregels in artikel 3.2.2 lid c (windturbines) in het op 4 juli 2013
    vastgestelde bestemmingsplan Bûtengebiet en doarpen niet in werking treden;
  • II.
    dat de gebiedsaanduiding “Windturbine” in het op 4 juli 2013 vastgestelde
    bestemmingsplan Bûtengebiet en doarpen niet in werking treedt;
  • III.
    dat de wijzigingsbevoegdheid in artikel 3.7.5 (wijziging situering windturbine) van de planregels in het op 4 juli 2013 vastgestelde bestemmingsplan Bûtengebiet en doarpen niet in werking treedt.
     
Tegen de reactieve aanwijzing van GS is beroep ingesteld. De beroepschriften zijn behandeld ter zitting bij de Raad van State op 6 oktober 2014. Bij uitspraak van 25 februari 2015 zijn de beroepschriften ongegrond verklaard. Als gevolg van deze uitspraak treden bovengenoemde regels definitief niet in werking.
Uitspraak overige beroepschriften
Op 1 april 2015 heeft de Raad van State uitspraak gedaan over de overige beroepschriften.
 
 
Als gevolg hiervan treedt de zinsnede “van een bedrijfswoning” in voetnoot 3 bij artikel 3, lid 3.2.1, aanhef en onder g, van de planregels niet in werking. Het bestemmingsplan ligt met ingang van 9 juli 2015 voor een ieder ter inzage bij de cluster VROM.
 
Het onherroepelijke bestemmingsplan is te raadplegen via:
 
 
 
Stiens, 6 juli 2015
 
Burgemeester en wethouders van de Gemeente Leeuwarderadeel,
Drs. Joop R.A. Boertjens, burgemeester
Harrie Siegersma, secretaris
Naar boven