Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied Zederik (bestuurlijke lus)
Logo Zederik
Burgemeester en wethouders van Zederik maken bekend dat de gemeenteraad van Zederik op 29 juni 2015 het bestemmingsplan Buitengebied Zederik gewijzigd heeft vastgesteld. Dit besluit volgt op de tussenuitspraak (bestuurlijke lus) van 13 mei 2015 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna : de Afdeling). Deze tussenuitspraak gaat over het vaststellingsbesluit van 24 juni 2013 van het genoemde bestemmingsplan.
Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen voor een ieder ter inzage met ingang van 3 juli 2015 gedurende zes weken.
Bestuurlijke lus
De Afdeling heeft via de tussenuitspraak de zogeheten ‘bestuurlijke lus’ toegepast. Dit betekent dat de gemeenteraad de opdracht heeft gekregen enkele gebreken ten aanzien van het eerdere vaststellingsbesluit van 24 juni 2013 te herstellen, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gedaan hoeft te worden. De gemeente dient binnen 16 weken na de verzending van de tussenuitspraak het gebrek te herstellen.
Wijzigingen ten opzichte van het eerder vastgestelde bestemmingsplan
In de verbeelding is op het perceel aan de Nieuwe Rijksweg te Lexmond kadastraal bekend Lexmond B 38 de grens tussen sierteelt en fruitteelt verlegd in zuidoostelijke richting. Verder is in de verbeelding op het perceel Hei- en Boeicopseweg 168 te Hei- en Boeicop het bestemmingsvlak (B) uitgebreid in noordelijke richting en zijn in de aangrenzende agrarische bestemming twee bestaande stallen opgenomen. Op het perceel Broekseweg 17/17A te Meerkerk is in de verbeelding het agrarisch bouwvlak geherpositioneerd en een aanduiding aangebracht voor landschappelijke inpassing als voorwaardelijke verplichting. Verder is in de regels in artikel 3 een voorwaardelijke verplichting opgenomen voor landschappelijke inpassing die geldt voor het agrarische bouwvlak van het perceel Broekseweg 17/17A te Meerkerk. Ten slotte is in de toelichting behorende bij het bestemmingsplan in hoofdstuk 8 de gang naar de rechter toegevoegd.
Voor een volledig overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het raadsbesluit en de bijbehorende stukken.
Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien ?
Het plan is binnen de genoemde termijn als volgt digitaal raadpleegbaar : publicatie van het raadsbesluit vindt op de wettelijk voorgeschreven wijze plaats op 2 juli 2015. Het plan is volledig digitaal raadpleegbaar op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.
Daarnaast is het plan als Pfd-bestand te raadplegen op de gemeentelijke website.
U kunt het plan ook inzien in het gemeentehuis te Meerkerk tijdens kantooruren.
Beroep instellen
Belanghebbenden kunnen met ingang van vrijdag 3 juli 2015 tot en met donderdag 13 augustus 2015 tegen de aangebrachte wijzigingen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.
Voorlopige voorziening
Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten kan een belanghebbende een voorlopige voorziening aanvragen. Een dergelijk gemotiveerd verzoek moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.
Voor de behandeling van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
Digitaal
Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de genoemde site van de Raad van State staan de exacte voorwaarden vermeld.
Naar boven