Ontwerpbestemmingsplannen "Kern Leuth" en "Kern Ooij"
Logo Groesbeek
Burgemeester en wethouders van Groesbeek maken bekend dat de ontwerpbestemmingsplannen gedurende zes weken voor een ieder ter inzage liggen.
De plannen
Voor de kernen Leuth en Ooij gelden momenteel bestemmingsplannen die bijna tien jaar van kracht zijn. In verband met het in werking treden van de Wet ruimtelijke ordening per 1 juli 2008 en de daarin opgenomen verplichting bestemmingsplannen minimaal éénmaal in de tien jaar te herzien, is in 2014 met de actualisatie van deze plannen gestart. De gemeenteraad heeft daartoe een Nota van Uitgangspunten voor de plangebieden vastgesteld die verwerkt is in de eerder ter inzage gelegen hebbende voorontwerpbestemmingsplannen. Naar aanleiding van inspraak en vooroverleg is een aantal geringe wijzigingen in de ontwerpplannen aangebracht.
De kernen kennen een laagdynamisch karakter waar geen grootschalige ontwikkelingen zijn voorzien. In de nieuwe bestemmingsplannen zijn vooral de bestaande situaties vastgelegd en zijn enige aanpassingen doorgevoerd als gevolg van wet- en regelgeving die de afgelopen tien jaar in werking is getreden.
Inzage
De ontwerpbestemmingsplannen "Kern Leuth" en "Kern Ooij" liggen overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening met ingang van 2 juli 2015 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. De plannen zijn digitaal beschikbaar en raadpleegbaar op:
Daarnaast zijn de ontwerpbestemmingsplannen op afspraak in te zien in het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Groesbeek. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 9.00u tot 17.00u en op maandagavond van 17.00u tot 19.00u. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met mevrouw H. Schot, telefoonnummer 024 - 30 13 561, of de heer D. van Kessel, telefoonnummer 024 - 30 13 582.
Zienswijzen
Een ieder kan binnen de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk of mondeling een gemotiveerde zienswijze op bovengenoemd(e) ruimtelijk(e) plan(nen) kenbaar maken bij de gemeenteraad van Groesbeek, Postbus 20, 6560 AA Groesbeek. Het is niet mogelijk via internet/e-mail een zienswijze in te dienen. Voor meer informatie of het mondeling indienen van een zienswijze kunt u contact opnemen met cluster Ruimte, telefoonnummer 024 - 30 13 500.
 
Groesbeek, 1 juli 2015

Het college van burgemeester en wethouders,

Namens deze:

Mw. W. Bodewes, Manager afdeling Beleid

Naar boven