Coördinatieregeling Hornbach Duiven
Logo Duiven
Burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven maken, ter verwezenlijking van een onderdeel van het gemeentelijk ruimtelijk beleid en ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 en 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat van donderdag 2 juli 2015 tot en met woensdag 12 augustus 2015 voor een ieder ter inzage liggen:
het ontwerpbestemmingsplan 'Hornbach Duiven', met identificatienummer NL.IMRO.0226.BPNIEUWGRAAF005-ON01;
het o ntwerp besluit omgevingsvergunning voor hetbouwen van een winkelvestiging met drive-in van concern Hornbach, het uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden, en het maken van een uitweg.
Plangebied en doelstelling
Hornbach is voornemens om op de locatie Nieuwgraaf/Fotograaf te Duiven op het bedrijventerrein Centerpoort-Nieuwgraaf (locatie groothandelscentrum) een winkelvestiging met drive-in op te richten. Op basis van het bestemmingsplan “Bedrijventerrein Centerpoort-Nieuwgraaf en Centerpoort Zuid” (vastgesteld 27 mei 2013) is deze ontwikkeling niet geheel mogelijk en dus moet het bestemmingsplan worden herzien. Het vigerende bestemmingsplan bevat weliswaar een afwijkingsbevoegdheid voor perifere detailhandel, maar door de ontwikkeling moet het bouwvlak worden vergroot en wordt de weg achter het groothandelscentrum opgeheven en moet worden geschoven met bestemmingsgrenzen.
Coördinatie
Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening gemeente Duiven maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De aanvrager heeft op grond van de coördinatieverordening contractueel en dus schriftelijk ingestemd om naast het verzoek om wijziging van het bestemmingsplan ook de omgevingsvergunning gecoördineerd te behandelen.
De gemeenteraad is het bevoegd gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders is het bevoegd gezag voor de besluitvorming omtrent de omgevingsvergunning.
Inzien
Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning met bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 2 juli tot en met woensdag 12 augustus 2015 voor een ieder ter inzage bij het Omgevingsloket, Koning Willem-Alexanderplein 1 te Duiven. Dit loket is van maandag tot en met vrijdag op afspraak geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur. Voor inzage van de stukken kunt u een afspraak maken via de afsprakenmodule op de gemeentelijke website www.duiven.nl. Daarnaast zijn het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken te lezen op de gemeentelijke website http://0226.roview.net/?phID=9421ED07-A9C1-4654-88B9-7E06DE20157A alsmede op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.
Zienswijze
Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit omgevingsvergunning naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Duiven, Postbus 6, 6920 AA Duiven. Wij verzoeken u in uw brief duidelijk te vermelden of uw zienswijze betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit omgevingsvergunning.
Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van ter inzage legging een afspraak maken met de behandelend ambtenaar. U kunt een zienswijze niet via email of digitaal indienen.
Anterieure overeenkomst
Daarnaast maken burgemeester en wethouders op grond van het bepaalde in artikel 6.24 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeente met Hornbach Real Estate Duiven B.V., statutair gevestigd te Duiven, een anterieure overeenkomst is aangegaan. De zakelijke beschrijving van de overeenkomst is als bijlage bij het ontwerpbestemmingsplan gevoegd. Vanwege de anterieure overeenkomst zal geen exploitatieplan worden vastgesteld. Tegen de gesloten overeenkomst staat geen bezwaar en beroep open.
Meer informatie
Voor meer informatie over de toepassing van de coördinatieregeling voor Hornbach Duiven kijkt u op http://0226.roview.net/?phID=9421ED07-A9C1-4654-88B9-7E06DE20157A. Voor vragen over deze publicatie of inzage in de stukken buiten openingstijden kunt u telefonisch een afspraak maken met de behandeld ambtenaar de heer N. Schoenmakers, bereikbaar via (0316) 279 382 of in de periode van 27 juli tot en met 12 augustus 2015 met de heer P. Sessink, bereikbaar via (0316) 279 388.
Naar boven