Logo Heusden
Ontwerpbestemmingsplan Heusden Buitengebied 2e Herziening en verzoek tot herbegrenzing stedelijk gebied, Heusden

Het college van Heusden maakt bekend, dat het heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Heusden Buitengebied 2e herziening (NL.IMRO.0797.PHHBG2-ON01) en is voornemens daarbij een verzoek in te dienen bij het college van gedeputeerde staten om op basis van artikel 4.12 over te gaan tot een bijstelling van de begrenzing van het bestaande stedelijk gebied in de kernen Hedikhuizen en Haarsteeg.

Het plangebied beslaat diverse locaties in het buitengebied en maakt de volgende ontwikkelingen mogelijk:

  • de verruiming van de mogelijkheden voor de bouw van bijgebouwen ten behoeve van een atelier aan de Kerkstraat 18;

  • de toevoeging van een woning aan de Kerkstraat 23a in Hedikhuizen;

  • de toevoeging van een bedrijfswoning aan de Bosscheweg 70a in Drunen;

  • de toevoeging van een hoveniersbedrijf met bedrijfswoning aan De Hoeven in Haarsteeg (ten westen van nr. 60a)

  • De bouw van een uitkijkplatform aan de Heidijk in Vlijmen Vliedberg (ten zuiden van de hockeyvelden).

  • de realisatie van waterberging in Vlijmen Noord tussen de Priemsteeg en de Mommersteeg;

  • de wijziging van het bouwplan voor woning De Hooge Bank 1 en, daarmee samenhangend, de verkeersontsluiting.

Voor de ontwikkeling van de bedrijfswoning aan de Hoeven in Haarsteeg en de woning aan de Kerkstraat 23a in Hedikhuizen is een herbegrenzing vereist van de provinciale Verordening ruimte. In de verbeelding van het ontwerpbestemmingsplan zijn de percelen waarop het verzoek tot herbegrenzing betrekking heeft aangeduid als ‘overige zone – verordening stedelijk concentratiegebied’ (De Hoeven Haarsteeg) en als ‘overige zone – verordening kern in landelijk gebied’ (Kerkstraat 23a Hedikhuizen).

Het bestemmingsplan wordt waarschijnlijk vastgesteld in het derde kwartaal van 2015.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken en het voornemen om het verzoek tot herbegrenzing in te dienen bij gedeputeerde staten van Noord Brabant, ligt met ingang van 2 juli 2015 gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Vlijmen. Een digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan met daarin verwerkt het voornemen tot herbegrenzing is raadpleegbaar via www.heusden.nl en de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze en inspraak

Gedurende de bovengenoemde termijn kan een ieder naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan indienen bij de raad van Heusden. Indien u wilt reageren op het voornemen tot herbegrenzing dan kunt u gedurende de ter inzage termijn een inspraakreactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heusden. Uw schriftelijke zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan of uw inspraakreactie op het voornemen tot het indienen van een verzoek tot herbegrenzing kunt u sturen naar de raad, respectievelijk het college van Heusden, postbus 41, 5250 AA Vlijmen. Wilt u mondeling reageren, of wil u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Niek Geurts via telefoonnummer 14073.

Naar boven