Multilaterale overeenkomst ADN/ MO 013, Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Op basis van randnummer 1.5.1. van de Bijlagen bij het ADN over het vervoer van containers met elektrische uitrusting aan de buitenzijde van de container

  • 1. In afwijking van ADN 7.1.3.51.4 en ADN 9.1.0.52.1 is het toegestaan om gesloten containers met elektrische uitrusting aan de buitenzijde van de container dat niet van een “erkend veilig” type is, te vervoeren mits de elektrische uitrusting aan de buitenzijde van de container voldoende is gescheiden van andere containers die stoffen bevatten van:

    • Klasse 2, waarvoor een kenmerk van klasse 2.1 is vereist op grond van kolom (5), tabel A van Hoofdstuk 3.2 van het ADN;

    • Klasse 3, verpakkingsgroep I of II;

    • Klasse 4.3;

    • Klasse 6.1; verpakkingsgroep I of II, met additioneel gevaar van klasse 4.3;

    • Klasse 8, verpakkingsgroep I, met additioneel gevaar van klasse 3; en

    • Klasse 8, verpakkingsgroep I of II, met additioneel gevaar van klasse 4.3.

    Aan deze randvoorwaarde wordt geacht te zijn voldaan indien er geen container met stoffen van bovengenoemde klassen is geplaatst in een ruimte met cilindrische vorm met een straal van 2,4 m en een onbeperkt hoogte rond de elektrische uitrusting van de container.

    De randvoorwaarde is niet van toepassing indien de container met elektrische apparatuur dat niet van “erkend veilig” type is en andere containers met de hierboven genoemde stoffen in separate laadruimen worden vervoerd.

  • 2. Deze overeenkomst is geldig tot en met 31 december 2016, en is van toepassing op het vervoer op het grondgebied van alle Overeenkomstsluitende Partijen van het ADN die deze Multilaterale Overeenkomst hebben ondertekend.

    Indien deze overeenkomst geheel of gedeeltelijk wordt ingetrokken door een van de ondertekenaars, dan blijft deze tot de aangegeven datum van kracht voor het vervoer op het grondgebied van de Overeenkomstsluitende Partijen van het ADN die de overeenkomst niet hebben ingetrokken.

Ondertekend door:

Duitsland: 30 maart 2015

Nederland: 6 maart 2015

Naar boven