Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan “Burdaard – Hoofdweg 140 en 142, NL.IMRO.1722.141T01-VA01”
Logo Ferwerderadiel
Burgemeester en wethouders van Ferwerderadiel maken bekend dat het door de gemeenteraad op 21 mei 2015 ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Burdaard – Hoofdweg 140 en 142, NL.IMRO.1722.141T01-VA01” op 24 juni 2015 voor een ieder zes weken ter inzage wordt gelegd, inclusief de hierop betrekking hebbende stukken.
Het plan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor de mogelijkheid tot oprichting van een woning op het perceel Hoofdweg 142 op de voormalige locatie van een bedrijfsloods en het gebruik als burgerwoning van een voormalige bedrijfswoning op het perceel Hoofdweg 140, beide te Burdaard.  
Inzage is mogelijk tijdens openingsuren in het gemeentehuis (sector Grondgebied), Hegebeintumerdyk 2, 9172 PJ Ferwert; desgewenst kan het plan buiten openingsuren worden ingezien, zulks na (telefonische) afspraak. Daarnaast kunt u het ontwerpbestemmingsplan raadplegen op het webadres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl.
 
Belanghebbenden die eerder na publicatie van het conceptbesluit een zienswijze hebben ingediend, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest (tijdig) zienswijzen in te brengen, kunnen tot 6 augustus 2015 beroep instellen bij de Rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, Sector Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD te Groningen. Het beroepschrift moet op grond van artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht zijn ondertekend en dient in ieder geval te bevatten:
a. de naam en het adres van de belanghebbende;
b. de dagtekening;
c. een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;
d. de gronden van het beroep.
U kunt ook digitaal beroep instellen bij de bovengenoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een electronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site kunt u de precieze voorwaarden vinden. De termijn waarbinnen beroep kan worden ingesteld bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd, zoals bekendgemaakt wordt in het plaatselijke nieuwsblad en de landelijke website. Het indienen van een beroepsschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. Als beroep is ingesteld, is - indien gelet op de betrokken belangen onverwijlde spoed dat vereist – het eveneens mogelijk een voorlopige voorziening te vragen bij de voorzieningenrechter van bovengenoemde rechtbank. Aan zowel het beroep als aan de voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierechten). Meer informatie hierover vindt u bij de griffie van de rechtbank.
 
Ferwert, 24 juni 2015
Naar boven