Logo Zeevang
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘IJsselmeerdijk 27’, Zeevang

Burgemeester en wethouders van Zeevang maken op grond van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan ‘IJsselmeerdijk 27’ (planidentificatie ‘NL.IMRO.0478.BPIJsselmeerdijk27-VG01’) op 23 juni 2015 gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan ‘IJsselmeerdijk 27’ voorziet in de juridisch-planologische regeling voor de herinrichting van dit perceel. Hierbij worden de bestaande opstallen gesloopt (op één bijgebouw na dat wordt gehandhaafd) en wordt een nieuwe stolp met kaakberg gerealiseerd. In deze bebouwing wordt inpandig een B&B en een kleinschalige wellness mogelijk gemaakt. Het plangebied is gelegen aan de IJsselmeerdijk te Warder.

De ten opzichte van het ontwerp aangebrachte wijzigingen hebben betrekking op het resultaat van overleg met en de zienswijze van de provincie Noord-Holland en betreffen een deel van de plantoelichting (verduidelijking bestaande en nieuwe situatie en de daarin te slopen en te realiseren bebouwing, verbetering onderbouwing ruimtelijke kwaliteit) en de planregels (betere verankering en afbakening van de mogelijkheden op het perceel). Met deze wijzigingen is geheel tegemoet gekomen aan de opmerkingen c.q. zienswijze van de provincie.

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘IJsselmeerdijk 27’ met de bijbehorende stukken ligt met ingang van 25 juni 2015 gedurende 6 weken ter inzage in de hal van het gemeentehuis, Raadhuisstraat 24 te Oosthuizen. Het plan kan worden ingezien gedurende openingstijden (maandag t/m vrijdag van 9.00 – 12.00 uur en op woensdag van 16.00 – 19.00 uur) en daarbuiten op telefonische afspraak.

Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op de website van de gemeente (www.zeevang.nl onder ‘Actueel, bestemmingsplannen’) en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tegen de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘IJsselmeerdijk 27’ kan beroep worden ingesteld tijdens de termijn van ter inzage legging bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • belanghebbenden die een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdens de ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze in te dienen;

  • belanghebbenden die bezwaar hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht;

Een beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De indiener van een beroepschrift kan – als onverwijlde spoed dat gelet op betrokken belangen vereist – een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel aan het instellen van beroep als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking op de eerste dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Oosthuizen, 24 juni 2015

burgemeester en wethouders van Zeevang, H.C.P. van Duivenvoorde, secretaris.

H.C. schop, burgemeester.

Naar boven