Ontwerpbestemmingsplan “Marspoortstraat 5-11”en ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid, Zutphen
Logo Zutphen
Burgemeester en wethouders van Zutphen maken bekend dat met ingang van 25 juni 2015 bij het loket voor een ieder gedurende zes weken ter inzage ligt:
Ontwerpbestemmingsplan Marspoorstraat 5-11 en ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid
Het bestemmingsplan ziet op het mogelijk maken van maximaal zes woningen met op de begane grond gemengde functies (zoals kantoor, detailhandel, dienstverlenende bedrijven, praktijk, galerie) in de panden Marspoortstraat 5 -11 te Zutphen
Plangebied
Het plangebied is gelegen aan de westzijde van de historische binnenstad en is gelegen aan de Marspoortstraat.
Ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid
Uit akoestisch onderzoek bij de ontwikkeling die dit bestemmingsplan mogelijk maakt, blijkt dat de geluidsbelastingen vanwege wegverkeer van de IJsselkade op de gevels van de woningen hoger zijn dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB. De geluidsbelasting bedraagt maximaal 55 dB. Burgemeester en wethouders van Zutphen zijn voornemens om op basis van artikel 83 lid 2 van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden vast te stellen.
Zienswijzen
Een ieder kan op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening gedurende de termijn van terinzagelegging, dat is tot en met 5 augustus 2015, schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over het bovengenoemde bestemmingsplan kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad, Postbus 41, 7200 AA Zutphen. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de afdeling Klantcontact, telefoonnummer 14 0575.
Over de vast te stellen hogere grenswaarde geluid kunnen belanghebbenden gedurende voornoemde termijn hun schriftelijke of mondelinge zienswijze kenbaar maken aan de teamleider Omgeving van de afdeling Klantcontact van de gemeente Zutphen.
Plan inzien
Het ontwerpbestemmingsplan “Marspoortstraat 5-11” en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde geluid kunt u inzien in het stadhuis, bij het Loket. Het plan is tevens te raadplegen via de website van de gemeente Zutphen, www.zutphen.nl, onder “Actueel” en dan kiezen voor “Plannen ter inzage”. Verder is het bestemmingsplan te raadplegen op  www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt hiervoor de volgende link gebruiken:
De bestanden van het bestemmingsplan kunt u ook langs elektronische weg verkrijgen via de link:
http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0301/NL.IMRO.0301.bp0505Marspstraat5-on01
Zutphen, 24 juni 2015
Burgemeester en wethouders van Zutphen
Naar boven