Bestemmingsplan en gecoördineerde omgevingsvergunningen en besluit hogere waarden Wet geluidhinder, Parc Drieën-Huysen, 1e fase, vastgesteld, Vlaardingen
Logo Vlaardingen
Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 juncto 3.30 t/m 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 110 c Wet geluidhinder (Wgh) het volgende bekend.
 
Bestemmingsplan
 
De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 4 juni 2015 het bestemmingsplan Parc Drieën-Huysen, 1e fase vastgesteld. Het plangebied Parc Drieën-Huysen, 1e fase wordt globaal begrensd door:
  • de Holysingel in het oosten
  • de Willem de Zwijgerlaan in het westen
  • een deel van de voormalige sportvelden in het zuiden en
  • de bestaande hoogbouw en het achter terrein van Drieën-Huysen in het noorden.
 
Het project ‘Parc Drieën-Huysen’ wordt gefaseerd ontwikkeld. Dit bestemmingsplan en de omgevings-vergunning voorziet in de realisatie van de eerste fase: een zorgcomplex voor zwaar zorgbehoevende cliënten en sociale woningbouw in de vorm van aanleunwoningen en een ‘zorgplint’. De tweede en derde fase voorzien in woningbouw. Wanneer er sprake is van concrete plannen zullen deze fases een aparte procedure doorlopen.
 
Omgevingsvergunning
 
Bij besluit van de gemeenteraad van 18 december 2014 is op grond van artikel 3.30 Wro besloten dat in deze de verwezenlijking van een onderdeel van het gemeentelijke ruimtelijke beleid het wenselijk maakt dat de voorbereiding en bekendmaking van het voornoemde bestemmingsplan wordt gecoördineerd met de omgevingsvergunning.
De coördinatie heeft plaatsgevonden. De omgevingsvergunning is door het college van burgemeester en wethouders op 4 juni 2015 verleend en wordt nu gelijktijdig met de bekendmaking van het bestemmingsplan bekend gemaakt.
 
Besluit hogere waarden Wgh
 
Uit onderzoek is gebleken dat het mogelijk en noodzakelijk is om voor een aantal woningen hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting vanwege het wegverkeerslawaai vast te stellen op grond van de Wgh. De hogere waarden zijn vastgesteld voor gevels van binnen het plangebied te realiseren woningen vanwege geluid ten gevolge van de Holysingel. Op 7 april 2015 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten tot het vaststellen van de hogere waarden. Dat besluit is hierbij bekendgemaakt.
 
Inzage
 
Het raadsbesluit R.nr. 11.2 van 4 juni 2015, de bijbehorende Staat van wijzigingen en Nota van zienswijzen, alsmede het vastgestelde bestemmingsplan Parc Drieën-Huysen, alsmede genoemde omgevingsvergunning – inclusief bijlagen –, alsmede het besluit hogere waarden Wet geluidhinder liggen met ingang van donderdag 18 juni 2015, gedurende een termijn van 6 weken ter inzage op de volgende locaties:
  • a.
    bij het Stadskantoor aan Westnieuwland 6, maandag t/m vrijdag tijdens openingsuren van 8.00 – 17.00 uur;
  • b.
    Het digitale bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en het besluit hogere waarden Wgh zijn raadpleegbaar en beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl. De planidentificatie is NL.IMRO.0622.0231bpParc2013-0030.
 
De besluiten tot het vaststellen van het bestemmingsplan en het verlenen van de gecoördineerde omgevingsvergunning worden voor de mogelijkheid van beroep op grond van artikel 8.3 Wro als één besluit aangemerkt. Dat geldt niet voor het besluit tot het vaststellen van hogere waarden. Dat is voor de mogelijkheid van beroep een zelfstandig besluit. Wel geldt op grond van artikel 145 Wgh dat de beroepstermijn gelijktijdig aanvangt met de beroepstermijn ter zake van het bestemmingsplan en de gecoördineerde vergunningen.
 
Gedurende voornoemde termijn van 6 weken, van 18 juni 2015 t/m 29 juli 2015, kan tegen het vaststellingsbesluit en de omgevingsvergunning, rechtstreeks beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag, door (a) de indiener van de zienswijze en (b) een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken.
 
Gelet op artikel 1.1 van de Crisis- en herstelwet en bijlage I van die wet, is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing op het onderhavige bestemmingsplan. Daarom worden belanghebbenden er hierbij op gewezen dat voor beroep tegen het bestemmingsplan bijzondere bepalingen gelden. Onder andere geldt de verplichting om in het beroepsschrift de beroepsgronden op te nemen en die beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn van 6 weken niet meer kunnen worden aangevuld.
 
Tevens is het mogelijk gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien een spoedeisend belang zulks vereist. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Voor zowel het instellen van beroep als het verzoeken om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
 
Vlaardingen, 17 juni 2015
Burgemeester en wethouders van Vlaardingen
 
Naar boven