Besluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder bestemmingsplan ‘Driehoekweg 3 Haaren’
Logo Haaren
Haaren : Driehoekweg 3 (perceel Haaren D 1903)
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haaren maakt bekend dat zij op 4 november 2014 hogere grenswaarden als bedoeld in de Wet geluidhinder heeft vastgesteld voor het bestemmingsplan “Driehoekweg 3 Haaren”.
Het bestemmingsplan heeft betrekking op het opheffen van de mogelijkheid tot het vestigen van intensieve veehouderij en de realisatie van woningen op het perceel Driehoekweg 3 in Haaren. Het huidige bouwvlak ten behoeve van de intensieve veehouderij vervalt. De bestaande bedrijfswoning (langgevelboerderij) mag op basis van het nieuwe bestemmingsplan gesplitst worden. Daarnaast worden twee nieuwe vrijstaande woningen mogelijk gemaakt.
Het projectgebied is gelegen aan de zuidoostrand van het dorp Haaren. Om woningen in plaats van intensieve veehouderij mogelijk te maken moet het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied’ worden aangepast. Het bestemmingsplan ‘Driehoekweg Haaren’ voorziet in deze aanpassing.
Tevens is voor de ontwikkeling een hogere grenswaarde verkeerslawaai noodzakelijk. Deze is verleend op 4 november 2014.
Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden lag van donderdag 14 augustus 2014 tot en met woensdag 24 september 2014 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn er geen zienswijzen ingediend.
Het besluit, de bijbehorende stukken en het op 20 november 2014 door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan liggen met ingang van donderdag 22januari 2015 gedurende zes weken (tot en met woensdag 4 maart 2015) ter inzage. U kunt deze documenten op meerdere manieren in zien. U kunt het plan in zien in het gemeentehuis bij de balie van de Gemeentewinkel. Hiervoor dient u een afspraak te maken. Bel hiervoor naar 0411-627282. Het plan is ook in te zien op onze website www.haaren.nl/woningbouw. Hier klikt u op ‘kleine projecten’ en daar vindt u het bestemmingsplan ‘Driehoekweg Haaren’.
Tevens vindt u het plan terug op www.ruimtelijkeplannen.nl. Indien u het plan raadpleegt via www.ruimtelijkeplannen.nl, kunt u zowel op het adres zoeken als op het planidentificatienummer. Het planidentificatienummer voor dit plan is NL.IMRO.0788.BP1400HRNdriehP101-VA01.
Belanghebbenden kunnen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag tijdens de termijn van ter inzage legging beroep instellen.
Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijze over de ontwerpbeschikking kenbaar hebben gemaakt.
Op grond van artikel 145 Wet geluidhinder loopt de beroepstermijn van het besluit hogere waarden Wet geluidhinder tegelijk en gezamenlijk met de beroepstermijn van het bestemmingsplan.
Haaren, 12 januari 2015
Burgemeester en wethouders van Haaren
Naar boven