Logo Lingewaal
Vaststelling wijzigingsplan ‘Gasthuisweg 1’ Herwijnen, Lingewaal

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken bekend dat zij het wijzigingsplan “Gasthuisweg 1” in Herwijnen hebben vastgesteld.

Toelichting

Voor het perceel, kadastraal bekend gemeente Herwijnen, sectie V, nummers 366 en 538, plaatselijk bekend Gasthuisweg 1 te Herwijnen, is een verzoek ingediend voor het wijzigen van de geldende bestemming van “Wonen-1” naar “Agrarisch” in verband met de vestiging ter plaatse van een fruit-teeltbedrijf. Tevens wordt verzocht om op deze locatie het bouwblok te vergroten om zo de bouw van een nieuwe (opslag-)loods voor onder andere fruit, mogelijk te maken. In het geldende bestem-mingsplan ‘Buitengebied’ is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om deze ontwikkeling mogelijk te maken.

Ter inzage

Vanaf 18 juni 2015 ligt het wijzigingsplan “Gasthuisweg 1” in Herwijnen gedurende zes weken tot en met 29 juli 2015 voor een ieder ter inzage. Het plan is in te zien bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 3 te Asperen, dagelijks geopend van 9.00 uur tot 12.00 uur en op donderdagavond van 17.30 uur tot 19.30 uur. Buiten deze tijden om kan telefonisch een afspraak worden gemaakt via tel. 0345-634000.

Daarnaast kunt u kennisnemen van het wijzigingsplan via:

Inspraak

Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken, kunnen tijdens de termijn van ter inzage legging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorlopige voorziening.

Aanvullend kan er een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop voornoemde beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak wordt ingediend, treedt het wijzigingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Asperen, 17 juni 2015

Burgemeester en wethouders van Lingewaal.

Naar boven