Logo Geldrop-Mierlo
Ontwerp 1e herziening exploitatieplan Luchen Weteringpark, Geldrop-Mierlo

Publicatie ter inzage legging ex artikel 6.14 lid 1 en artikel 6.15 Wet ruimtelijke ordening (Wro), ontwerp ‘1e herziening exploitatieplan Luchen Weteringpark’

Bestemmingsplan ‘Luchen Weteringpark’ en ‘Exploitatieplan Luchen Weteringpark’ zijn op 19 mei 2014 door de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo vastgesteld. In artikel 6.15 Wro is bepaald dat een exploitatieplan jaarlijks moet worden herzien. Omdat sprake is van enkele structurele aanpassingen van het originele exploitatieplan, wordt een ontwerp van deze herziening ter inzage gelegd.

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo maken bekend dat met ingang van donderdag 18 juni 2015 gedurende 6 weken ter inzage ligt het ontwerp ‘1e herziening exploitatieplan Luchen Weteringpark’ met bijbehorende stukken. Ook een samenvatting van de wijzigingen ten opzichte van het originele exploitatieplan is hieraan toegevoegd.

De kaders voor de ontwikkeling in dit gebied zijn weergegeven in het vastgestelde bestemmingsplan ‘Luchen Weteringpark’. Een exploitatieplan geeft de gemeente mogelijkheden om in het kader van deze ontwikkeling kosten te verhalen en aanvullende eisen te stellen bij nieuwbouw.

Het exploitatieplangebied komt overeen met het bestemmingsplangebied Luchen Weteringpark. Het gebied wordt in het Noorden begrensd door het Eindhovens kanaal en in het westen door de achtertuinen van de woningen aan de straat Luchen. Aan de zuidzijde is het gebied begrensd door de weg Luchen en de nieuwe hoofdontsluiting. Het oostelijke deel grenst aan de achtertuinen van de woningen aan de burgemeester Termeerstraat.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijke of mondelinge zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop.

Het ontwerp 1e herziening exploitatieplan en overige relevante stukken liggen vanaf 18 juni tot en met 29 juli 2015 ter inzage in de Publiekshal van het gemeentehuis, Hofstraat 4 te Geldrop. Het ontwerp van de 1e herziening van het exploitatieplan is ook digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Wilt u de stukken buiten de openingstijden van het gemeentehuis inzien, of wilt u een toelichting op de stukken, dan kunt u een afspraak maken met Ron Smolders van de afdeling Ruimte. Hij is te bereiken via telefoonnummer 14040.

Naar boven