Logo Utrecht (Utr)
Ontwerpbestemmingsplan Actualisering 2015, Oog in Al en Lunetten met bijbehorend besluit hogere waarden (Wet geluidhinder), Utrecht (Utr)

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 19 juni 2015 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Actualisering 2015, Oog in Al en Lunetten’ dat is vastgelegd in het digitale bestand NL.IMRO. 0344.BPOOGINALLUNETTEN-ON01.gml. Ook het hierbij horende ontwerpbesluit hogere waarden (HW 1115) ligt ter inzage.

Doelstelling

De Wet ruimtelijke ordening bevat de opdracht om bestemmingsplannen actueel te houden. Het plangebied Oog in Al moet in oktober 2015 en Lunetten in december 2015 geactualiseerd zijn en dit is een van de eerste bestemmingsplannen onder de nieuwe actualiseringsopgave.

Besloten is om beide wijken samen te voegen in één bestemmingsplan. De reden hiervoor is om technische ervaring op te doen met het maken van dergelijke grote plannen. Dit omdat de Omgevingswet in 2018 in werking treedt waarna gewerkt moet worden met Omgevingsplannen die de hele stad omvatten.

Dit nieuwe bestemmingsplan heeft als doel de totstandkoming van een eenduidige en samenhangende juridisch-planologische regeling voor het plangebied. Het bestemmingsplan richt zich voornamelijk op beheer van de bestaande situatie en het vastleggen van de functionele en ruimtelijke structuur. In het plan zijn de wijzigingen in de wet- en regelgeving en het beleid van de verschillende overheden op het gebied van de ruimtelijke ordening, die zich in de loop van de tijd hebben voorgedaan, verwerkt.

Plangebied

Oog in Al

Het plangebied is gelegen aan de westkant van Utrecht, tussen het centrum van Utrecht en de A2. Het gebied wordt begrensd door het Merwedekanaal in het oosten, inclusief bruggen en de onderdelen behorende bij het sluizencomplex (waaronder de dienstwoningen aan de Keulsekade, maar uitgezonderd de Abel Tasmanbrug). Aan de westzijde vormt het Amsterdam-Rijnkanaal de plangrens en in het zuiden de Weg der Verenigde Naties en de Ds. Martin Luther Kinglaan. Voor een aantal deelgebieden (ontwikkelingslocaties) is recentelijk nog een bestemmingsplan vastgesteld. Deze deelgebieden worden desalniettemin in dit plangebied meegenomen, zodat er één bestemmingsplan ontstaat voor het gehele gebied Oog in Al. Een voorbeeld van een dergelijk deelgebied is het Cereolterrein.

Lunetten

Het plangebied is gelegen aan de zuidkant van Utrecht. De woonwijk is omsloten door autosnelwegen in het zuiden en het oosten, een stedelijke hoofdweg (Waterlinieweg) in het westen en de spoorlijn Utrecht – 's Hertogenbosch in het noordoosten. Aan de noordzijde grenst het Beatrixpark.

De plangrenzen van het bestemmingsplan sluiten aan op die van recente juridisch-planologische regelingen.Ontwerpbesluit hogere waarden

Burgemeester en wethouders overwegen ten behoeve van de vestiging van geluidgevoelige functies in de wijk Lunetten hogere waarden vast te stellen voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting als bedoeld in de Wet geluidhinder vanwege wegverkeerslawaai en spoorweglawaai.

Informatieavonden 22 en 24 juni

Op organiseert de gemeente twee informatieavonden over het bestemmingsplan Actualisering 2015, Oog in Al en Lunetten. Tijdens deze bijeenkomst kunt u tussen 17.30 uur en 19.30 uur binnenlopen en het bestemmingsplan bekijken. Ook kunt u vragen stellen aan de ambtenaren die bij het bestemmingsplan betrokken zijn.

De bijeenkomst voor Oog in Al wordt gehouden op 22 juni in de Cereolfabriek, Everard Meijsterlaan 1B, in de kantine van Het Wilde Westen.

De bijeenkomst voor Lunetten wordt gehouden op 24 juni in het wijkbureau Zuid, 't Goylaan 75.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage van vrijdag 19 juni 2015 gedurende zes weken, dus tot en met donderdag 30 juli 2015.

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar:

Het digitale ontwerpbestemmingsplan via de landelijke website is authentiek.

Een papieren versie van het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage bij:

Balie Bouwen Wonen en Ondernemen

Stadskantoor, Stadsplateau 1

Open van maandag tot en met vrijdag (zonder afspraak) van 9.00 tot 17.00 uur.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, afdeling Gebiedsontwikkeling

T.a.v. L.Savelsberg /T. Tijbosch

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van: zienswijze ontwerpbestemmingsplan Actualisering 2015, Oog in Al en Lunetten

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030- 2860226) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging. U kunt een zienswijze niet via e-mail of anderszins digitaal indienen.

Naar boven