Logo Langedijk
Ontwerpbestemmingsplan ‘Voorburggracht 224 Zuid-Scharwoude’, Langedijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van 17 juni 2015 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerp bestemmingsplan “Voorburggracht 224 Zuid-Scharwoude”.

Het bestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van het perceel aan de Voorburggracht 224 te Zuid-Scharwoude. Dit is de locatie waar de voormalige bibliotheek heeft gestaan en waar op dit moment een Aldi supermarkt gevestigd is. Met het bestemmingsplan wordt een nieuwe supermarkt mogelijk gemaakt met daarnaast nog een aparte ruimte voor overige detailhandel. Op de verdieping worden in één bouwlaag maximaal 12 woningen gerealiseerd.

De ontwikkelingen in dit bestemmingsplan vallen onder de Crisis- en herstelwet. In de eventuele beroepsprocedure zal hier rekening mee worden gehouden.

Het ontwerp bestemmingsplan ligt ter inzage op de volgende locaties:

  • de voorlichtingsruimte van het gemeentehuis, Vroedschap 1 te Zuid-Scharwoude;

  • de openbare bibliotheek Langedijk, Bosgroet 4 te Zuid-Scharwoude;

  • Dorpshuis De Geist, Vinkenlaan 7 te Sint Pancras;

  • Het Behouden Huis, Dorpsstraat 850 te Oudkarspel.

Ook is het ontwerp bestemmingsplan vanaf genoemde datum te raadplegen via internet www.ruimtelijkeplannen.nl (plan NL.IMRO.0416.BPNSZS2012herz001-on01).

Het voorontwerp van het genoemde bestemmingsplan is onderwerp geweest van inspraak. De ingekomen overleg- en inspraakreacties hebben geleid tot wijzigingen van het bestemmingsplan. De reactienota, waarin een samenvatting van alle reacties en ons commentaar is opgenomen, ligt tevens ter inzage.

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van Langedijk, Postbus 15, 1723 ZG Noord-Scharwoude.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen dient u vóór het einde van de ter inzagelegging contact op te nemen met team Vrom van de afdeling Beleid en Projecten voor het maken van een afspraak.

Langedijk, 16 juni 2015

Burgemeester en wethouders van Langedijk

Naar boven