Logo Onderbanken
Ontwerp projectafwijkingsbesluit en anterieure overeenkomst Heidestubel te Schinveld, Onderbanken

Burgemeester en wethouders van de gemeente Onderbanken maken op grond van het bepaalde in de artikelen 3.10 en 3.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij voornemens zijn om een omgevingsvergunning te verlenen voor de wijziging van het gebruik van het perceel Heringsbosch 5 te Schinveld ten behoeve van het bouwen van een restaurant met bovenwoning.

Tevens maken zij ter voldoening aan het bepaalde in artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) tevens bekend dat de gemeente een anterieure overeenkomst heeft gesloten met de eigenaar van het perceel Heringsbosch 5 met betrekking tot bovengenoemd plan. Door de gesloten overeenkomst is het kostenverhaal verzekerd, waardoor er volgens artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vastgesteld hoeft te worden.

Plan

De ontwerp omgevingsvergunning fase 1 heeft betrekking op de wijziging van het gebruik van het perceel Heringsbosch 5 te Schinveld ten behoeve van het bouwen van een restaurant met bovenwoning.

Deze ontwikkeling is niet mogelijk binnen het geldende bestemmingsplan “Buitengebied 2006”. Om de ontwikkeling mogelijk te maken is een goede ruimtelijke onderbouwing opgesteld als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a, sub 3 van de Wabo.

Terinzagelegging

Het ontwerp projectafwijkingsbesluit bestaat uit de ontwerp omgevingsvergunning, de ruimtelijke onderbouwing en bijbehorende kaart en de ontwerp verklaring van geen bedenkingen (afgegeven door de gemeenteraad op 30 april 2015). Deze stukken liggen met ingang van donderdag 11 juni 2015 gedurende zes weken ter inzage (tot en met woensdag 22 juli 2015).

Het plan is te raadplegen via de landelijke voorziening http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0881.PBHeidestubel-ON01

of in pdf-vorm op de gemeentelijke website www.onderbanken.nl onder Wonen, werken en leven>Wonen en bouwen>Bestemmingsplannen>Ontwerp projectafwijkingsbesluit Heidestubel.

Op grond van artikel 6.2.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) ligt tevens een zakelijke beschrijving van de inhoud van de anterieure overeenkomst gedurende genoemde zes weken ter inzage op kamer 0.21 van het gemeentehuis van de gemeente Onderbanken, Kloosterlaan 7 te Schinveld. Binnen genoemde periode kan tijdens openingstijden kennis worden genomen van de zakelijke beschrijving van de overeenkomst.

Zienswijzen

Tijdens de termijn van tervisielegging (tot en met woensdag 22 juli 2015) kan een ieder naar keuze mondeling of schriftelijk een zienswijze op de ontwerp omgevingsvergunning en de ontwerp verklaring van geen bedenkingen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Onderbanken, Postbus 1090, 6450 CB te Schinveld.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, mevr. W. Smeets, telefoon 045-5278750.

U kunt geen zienswijze per e-mail indienen.

Tegen de gesloten anterieure overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

Schinveld, 10 juni 2015

Naar boven