Logo Geldrop-Mierlo
Ontwerpbestemmingsplan ‘Herziening De Doelen/De Wiele’, Geldrop-Mierlo

Burgemeester en Wethouders van Geldrop-Mierlo maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat met ingang van donderdag 11 juni 2015 gedurende zes weken ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Herziening De Doelen/De Wiele’.

Het plangebied van dit bestemmingsplan wordt gevormd door een perceel in de kern Geldrop, ingesloten tussen de Johan Peijnenburgweg, De Bleekvelden, Ter Borghstraat en De Doelen.

Op dit moment geldt ter plaatse nog het op 25 juni 2012 vastgestelde bestemmingsplan ‘De Doelen/De Wiele’ welk plan de bouw van 40 woningen op dit perceel mogelijk maakt. Van deze woningen zijn er uiteindelijk 10 (starterswoningen) gerealiseerd.

Voor de resterende 30 woningen is om uiteenlopende redenen een nieuw bouwplan ingediend. Het betreft hier 16 geschakelde, levensloop-bestendige woningen, 10 seniorenwoningen en 4 eengezins(rijtjes)woningen. Dit nieuwe bouwplan is op onderdelen in strijd met het geldende bestemmingsplan. Het nieuwe bouwplan wordt met het thans voorliggende bestemmingsplan ‘Herziening De Doelen/De Wiele’ juridisch-planologisch mogelijk gemaakt.

Het ontwerpbestemmingsplan en overige relevante stukken liggen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis, Hofstraat 4 te Geldrop.

Indien u buiten deze tijden de stukken wilt inzien, kunt u daarvoor een afspraak maken met Peter Verstraaten (afdeling Ruimte) via het telefoonnummer 14 040.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien op de gemeentelijke website www.geldrop-mierlo.nl en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijke of mondelinge zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop.

Geldrop-Mierlo, 10 juni 2015

Naar boven