Calamiteitenroute routeplichtige gevaarlijke stoffen
Logo Westvoorne
109635
de raad van de gemeente Westvoorne
Overwegingen ten aanzien van het besluit
De raad van de gemeente Westvoorne maakt bekend, dat op 28 april 2015 de calamiteitenroute voor het vervoer van gevaarlijke stoffen is aangewezen. De reden van de aanwijzing is om de risico's van het vervoer met routeplichtige gevaarlijke stoffen over de weg bij afsluiting van de N15, door calamiteiten, zoveel mogelijk te beperken. De calamiteitenroute gevaarlijke stoffen is als volgt: N57, Staeldiepseweg en de Krabbeweg naar de N218/ Steenen Baakplein.
Doorgaand transport van gevaarlijke stoffen dient ten alle tijden gebruik te maken van de, ingevolge artikel 18 Wvgs (Wet vervoer gevaarlijke stoffen), vastgestelde routes voor routeplichtige gevaarlijke stoffen.
In het raadsbesluit zijn er een aantal aanvullende voorwaarden opgenomen voor het gebruik van de calamiteitenroute voor routeplichtige gevaarlijke stoffen. De volgende aanvullende voorwaarden zijn vastgesteld:
1. Gevaarlijke stoffen worden bij acute of geplande werkzaamheden indien mogelijk met een enkelbaans afzetting over de N15 geleid;
2. Bij geplande werkzaamheden, waarbij de N15 in zijn geheel wordt afgesloten voor verkeer, wordt gewerkt in de periode van oktobr tot april en bij voorkeur in de avonden en in de weekenden;
3. Werkzaamheden en de maatregelen voor het omleiden van het verkeer worden met de gemeente Westvoorne voortijdig overeengekomen, en door Rijkswaterstaat uitgevoerd;
4. Afwijken van de bovenstaande periode van zowel geplande als acute werkzaamheden kan alleen na toestemming van de gemeente Westvoorne.
BESLUIT
De calamiteitenroute routeplichtig gevaarlijke stoffen over de Stealdiepseweg / Krabbeweg in overeenstemming met de Wet vervoer gevaarlijke stoffen artikel 18, onder de in het raadsvoorstel genoemde voorwaarden vast te stellen.
Westvoorne 28 april 2015

Namens deze,

de griffier, R. de Vries

de voorzitter, P. de Jong

Mededelingen
Bezwaar- of beroepsclausule
Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden gedurende zes weken na publicatie van dit besluit, een beroepschrift indienen bij de Arrondissementsrechtbank, Sector Bestuursrecht, postbus 20 302, 2500 EH Den Haag. Desgewenst kunnen zij daarbij een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank. Voor de behandeling van zowel een beroepschrift als een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. De griffie van de rechtbank zendt ter betaling een acceptgiro toe.
Naar boven