Logo Amsterdam - Nieuw-West
Kennisgeving Voornemen voorbereiding bestemmingsplan Kop Landtong Nieuwe Meer, Amsterdam – Nieuw-West

Het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie Nieuw-West maakt ingevolge artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro), het volgende bekend:

Het gemeentebestuur van Amsterdam heeft het voornemen om het bestemmingsplan Kop Landtong Nieuwe Meer voor te bereiden. Het plangebied van dit bestemmingsplan ligt in het zuidwesten van Amsterdam in stadsdeel Nieuw-West en heeft betrekking op het perceel Oude Haagseweg 45-47 en de kop van de landtong Nieuwe Meer. Het plangebied wordt grotendeels begrensd door water. Ten zuiden loopt de Ringvaart van de Haarlemmermeer en ten oosten en noorden ligt de Nieuwe Meer. Ten westen wordt het gebied ontsloten middels de Oude Haagseweg.

Het bestemmingsplan beoogt de ontwikkeling van een hotel-restaurant, vernieuwing en uitbreiding van de jachthaven en een kwaliteitsimpuls voor het groen op de kop Landtong.

Op grond van artikel 1.3.1 lid 2 Bro melden wij hier dat het plan in de fase van planvoorbereiding zit. Daarom is er nog geen gelegenheid zienswijzen over het voornemen naar voren te brengen, worden geen stukken betreffende het voornemen ter inzage gelegd en wordt er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

Wanneer het bestemmingsplan ter inzage wordt gelegd, wordt de kennisgeving van de ter inzage legging in ieder geval gepubliceerd op www.amsterdam.nl. In het geval van vragen kan contact worden opgenomen met Ruimte en Duurzaamheid, team Nieuw-West, mw. M. Hettinga via telefoonnummer 14 020.

Amsterdam, 10 juni 2015.

Dagelijks bestuur van de bestuurscommissie Nieuw-West A. Baâdoud, voorzitter

H. Wink, secretaris

Naar boven