Logo Utrecht (Utr)
Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan ‘Willem Dreeslaan 14–18, Lauwerecht’, ontwerpomgevingsvergunning bouwen en ontwerpbesluit hogere waarden (Wet geluidhinder), Utrecht (Utr)

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 en 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 12 juni 2015 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage liggen:

  • Het ontwerpbestemmingsplan ‘Willem Dreeslaan 14-18, Lauwerecht’ zoals vastgelegd in het GML-bestand NL.IMRO.0344.BPWILLEMDREESLAUWE-ON01.dgn;

  • De ontwerpomgevingsvergunning (kenmerk HZ_WABO-14-26836) voor het bouwen van een woongebouw met 154 woningen.

  • alsmede het ontwerpbesluit (HW1107) tot vaststelling van hogere waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting ingevolge artikel 4 Besluit geluidhinder.

Bestemmingsplangebied en doelstelling

Het plangebied ligt in Lauwerecht en wordt aan de zuidzijde begrensd door de Willem Dreeslaan, aan de west- en noordzijde door de Van Karnebeekstraat en aan de Oostzijde door de Oudlaan. Het doel van het bestemmingsplan is om een appartementengebouw met 154 starterswoningen te realiseren. Het bestaande kantoorgebouw en de bestaande bedrijfsruimte zullen daarvoor gesloopt worden. Bij dit plan zal ook de omliggende openbare ruimte opnieuw worden ingericht.

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De aanvrager heeft verzocht om op grond van de coördinatieverordening naast het verzoek om wijziging van het bestemmingsplan ook de omgevingsvergunning voor het bouwen gecoördineerd te behandelen.

Ontwerpbesluit hogere waarden

Burgemeester en wethouders overwegen ten behoeve van de vestiging van geluidgevoelige functies hogere waarden vast te stellen voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting als bedoeld in artikel 4 Besluit geluidhinder vanwege spoorweglawaai.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan (bestaande uit een toelichting, bijlagen, regels en een verbeelding), de ontwerpomgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden zijn vanaf 12 juni tot en met 23 juli 2015 in te zien in het stadskantoor, Stadsplateau 1, 5e verdieping, 3521 AZ, Utrecht).

Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar:

  • via de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl (deze versie is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies)

  • via de gemeentelijke website www.utrecht.nl/bestemmingsplannen (op de gemeentelijke website staan ook het ontwerpbesluit hogere waarde en de omgevingsvergunning maar geen bijlagen van deze omgevingsvergunning)

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerpbesluiten indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, afdeling Gebiedsontwikkeling

t.a.v. de heer K. Ulrich

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van: 'Ontwerpbestemmingsplan ‘Willem Dreeslaan 14-18’.

Wij verzoeken u in uw brief per onderdeel duidelijk te vermelden of uw zienswijze betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan, op de ontwerpomgevingsvergunning of op het ontwerpbesluit hogere waarden.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (via nummer 030 – 286 0000, vragen naar de heer K. Ulrich) een afspraak maken tot drie dagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging.

U kunt een zienswijze niet via email of anderszins digitaal indienen.

Naar boven