Logo Middelburg
Bestemmingsplan ‘Churchilllaan’ en verlening omgevingsvergunning voor de bouw van woonzorgcomplex en patiowoningen aan Churchilllaan, Middelburg

In het kader van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:42 van de Algemene Wet Bestuursrecht, wordt bekend gemaakt dat de gemeenteraad bij besluit van 8 juni 2015 het bestemmingsplan “Churchilllaan” ongewijzigd heeft vastgesteld.

Tevens heeft het college van burgemeester en wethouders op 9 juni 2015 een omgevingsvergunning verleend voor de bouw van een woonzorgcomplex en 12 patiowoningen aan de Churchilllaan in Middelburg.

Het plangebied bevindt zich aan de zuidoostzijde van de wijk Klarenbeek. Aan de westzijde wordt het plangebied begrensd door de Churchilllaan. Ten zuiden van het plangebied bevindt zich een middelbare school (CSW). Aan de oostzijde van het plangebied ligt de Gerrit van der Veenstraat. Aan de noordzijde van het plangebied bevindt zich een zevental vrijstaande woningen. Deze locatie wordt daarmee in een actueel bestemmingsplan vastgelegd en tevens maakt dit plan de realisering van een woonzorgcomplex en patiowoningen mogelijk.

De gemeenteraad heeft eerder op 26 januari 2015 besloten om toepassing te geven aan artikel 3:30 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening (coördinatieregeling). De coördinatieregeling maakt het mogelijk om alle benodigde besluiten voor een ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Hier gaat het om het bestemmingsplan Churchilllaan en de omgevingsvergunning voor de bouw van een woonzorgcomplex en patiowoningen.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning liggen vanaf 11 juni 2015 tot en met 24 juli 2015 voor een ieder ter inzage bij de vakbalie in het Stadskantoor aan de Kanaalweg 3 in Middelburg.

Het bestemmingsplan en de vergunning zijn tevens digitaal in te zien op onze website www.middelburg.nl onder bestemmingsplannen (plannen in procedure). Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder plancode NL.IMRO.0687.BPKLACHU-VG01.

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning kan gedurende de termijn van ter inzage legging beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

  • een belanghebbende die een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan of tegen de ontwerp omgevingsvergunning heeft ingediend;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad respectievelijk tegen het ontwerpbesluit omgevingsvergunning bij het college naar voren te brengen;

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Op dit besluit is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de hiervoor genoemde termijn van 6 weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn, tenzij bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening, zoals bedoeld in artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening, is gedaan.

Naar boven