Logo Montferland
Bestemmingsplan ‘Voormalig gemeentehuis ‘s-Heerenberg’, Montferland

Burgemeester en wethouders van Montferland maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 28 mei 2015 het bestemmingsplan “Voormalig gemeentehuis ‘s- Heerenberg” gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet in een planologische regeling waarbij het voormalige gemeentehuis ’s-Heerenberg aan de Hofstraat 1 in ‘s-Heerenberg naast de reeds toegestane gebruiksdoeleinden, te weten dienstverlening, kantoren, maatschappelijke voorzieningen, horeca en cultuur en ontspanning tevens zal worden bestemd voor maximaal 7 woningen.

Het vastgestelde bestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het ontwerp, dat eerder ter inzage heeft gelegen.

De wijzigingen betreffen in hoofdlijnen.

Wijzigingen in de toelichting:

  • enkele tekstuele omissies worden gewijzigd.

Wijzigingen in de verbeelding/regels:

  • ter plaatse van de aanduiding 'specifieke bouwaanduiding – uitbouw' is de maximale bouwhoogte van 4 meter gewijzigd in 5 meter.

  • de maximale bouwhoogte van het bijbehorende bouwwerk, ten behoeve van opslag voor Horeca, is gewijzigd van 5 meter in 6 meter.

Het bestemmingsplan “Voormalig gemeentehuis ‘s-Heerenberg” ligt met ingang van 11 juni 2015 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis in Didam, Bergvredestraat 10, en is tevens via www.montferland.info en www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen.

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze aangaande het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft kenbaar gemaakt;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn of haar zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • een belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad van Montferland bij de vaststelling van het plan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van bovengenoemde termijn, tenzij binnen de beroepstermijn in samenhang met een ingediend beroep een afzonderlijk verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van bovengenoemde afdeling van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Didam, 2 juni 2015

Naar boven