Logo Oegstgeest
Wijzigingsplan Lange Voortse Driehoek vastgesteld, Oegstgeest

Ingevolge artikel 3.8 lid 3 van de Wro maakt het college van burgemeester en wethouders van Oegstgeest bekend dat zij heeft besloten wijzigingsplan Lange Voortse Driehoek vast te stellen. De gemeenteraad heeft in haar raadsvergadering van 28 mei 2015 aangegeven geen wensen of bedenkingen te hebben tegen het vaststellen van het wijzigingsplan. Doordat de raad geen wensen of bedenkingen tegen het vaststellen van het wijzigingsplan heeft, is het besluit van het college van burgemeester en wethouders tot vaststelling van het wijzigingsplan daarmee op 28 mei 2015 genomen.

De Lange Voortse Driehoek ligt aan de Lange Voort, naast de Hendrik Heukelsbrug en aan de Haarlemmertrekvaart. In het geldende bestemmingsplan Poelgeest is ter plaatse van de Lange Voortse Driehoek een wijzigingsbevoegdheid opgenomen ten behoeve van de realisatie van woningbouw. Het college wil voor een deel van het wijzigingsgebied gebruik maken van deze wijzigingsbevoegdheid om hier maximaal 7 woningen te realiseren. Om de woningbouw mogelijk te maken is het wijzigingsplan Lange Voortse Driehoek nu vastgesteld.

Het ontwerpwijzigingsplan heeft ter inzage gelegen van 6 november 2014 tot en met 17 december 2014. Als gevolg van zienswijzen zijn er enkele aanpassingen verricht in de toelichting van het wijzigingsplan. De Nota Zienswijze en Wijzigingen is eveneens vastgesteld.

Het wijzigingsplan, de Nota Zienswijze en Wijzigingen, het collegebesluit en het raadsbesluit inzake geen wensen en bedenkingen tot vaststelling liggen gedurende zes weken ter inzage, van donderdag 11 juni 2015 tot en met woensdag 22 juli 2015. Gedurende deze periode zijn de stukken op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur in te zien bij de welkomstbalie van het gemeentehuis aan de Rhijngeesterstraatweg 13 te Oegstgeest.

Het wijzigingsplan heeft het identificatienummer NL.IMRO.0579.LangeVoortse3hoek-VA01. Het vigerende bestemmingsplan Poelgeest is tot stand gekomen onder de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO), welke voor 1 juli 2008 gold. Voor dit bestemmingsplan en voor het wijzigingsplan geldt daarom niet de digitale verplichting die op 1 januari 2010 in werking is getreden. Het plan is dan ook op analoge wijze vormgegeven.

De stukken zijn digitaal in PDF-formaat beschikbaar op de website van de gemeente Oegstgeest (www.oegstgeest.nl) via de rubriek 'Inwoners', 'Bestemmingsplannen' onder 'Nu ter inzage'.

Nadere informatie is te verkrijgen bij team Ruimte, via het algemene telefoonnummer 14071.

Degene die tijdig bij het college een zienswijze heeft ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen als bedoeld in artikel 3:15 Awb naar voren hebben gebracht, kunnen binnen zes weken na de dag waarop het besluit is bekendgemaakt beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Diegenen die beroep hebben ingesteld kunnen eveneens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State indienen.

Naar boven