Logo Purmerend
Onherroepelijk bestemmingsplan Kop van West 2014, Purmerend

Het college van burgemeester en wethouders van Purmerend maakt bekend dat, het bestemmingsplan Kop van West 2014, vastgesteld door de gemeenteraad op 29 januari 2015 en in werking getreden per 20 maart 2015, onherroepelijk is geworden met ingang van vrijdag 22 mei 2015.

Gedurende de beroepstermijn is een beroep ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Op 22 mei 2015 is het beroepsschrift ingetrokken, zodat het beroep is beëindigd.

Plangebied

De Kop van West is gesitueerd in het westen van de gemeente. Het wordt omsloten door de Hazepolder aan de noordzijde, het Noordhollandsch Kanaal en de binnenstad aan de oostzijde, Weidevenne aan de zuidzijde en de rijksweg A7 aan de westzijde.

Inhoud

Dit bestemmingsplan biedt een planologische regeling voor het gebied dat bekend staat als de Kop West. Ingezet wordt op organische ontwikkeling, dat houdt in dat zoveel mogelijk vraaggestuurd kan worden ontwikkeld. De ambitie is om een zo divers mogelijk kleinschalig gevarieerd programma mogelijk te maken met een combinatie van wonen en werken, waarbij de nadruk ligt op wonen. Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding. Bij het plan is geen exploitatieplan vastgesteld.

Inzien bestemmingsplan

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit zijn beschikbaar via:

Naar boven