Voorontwerpbestemmingsplan Oudehaske - Haskerpoort, Gemeente De Friese Meren ter inzage
Logo De Friese Meren
(bekendmaking op grond van de inspraakverordening)
Met ingang van 4 juni 2015 ligt gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan Oudehaske - Haskerpoort met bijbehorende stukken ter inzage.
 
Plangebied
Het plangebied van dit bestemmingsplan ligt in het agrarisch gebied ten westen van het Businesspark Friesland-West, ten noordoosten van de kern Oudehaske en ten zuiden van de A7.
 
Doel
Het bestemmingsplan bevat een ruimtelijke juridische regeling om een uitvaartcentrum/crematoriumcomplex te bouwen met een landschappelijke inpassing. Het plan wordt ontsloten vanaf de openbare weg Businesspark Friesland-West ter hoogte van de haaks daarop staande waterpartij.
 
Waar ter inzage
Het voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien bij:
• de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure
• het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1)
• het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88).
 
Daarnaast zijn het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken te raadplegen via de gemeentelijke website www.defriesemeren.nl. Het voorontwerpbestemmingsplan is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl , het planidentificatienummer is NL.IMRO.1921.BPOUH15HASKERPOORT-VO01 .
 
Reageren
In de periode waarin het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u uw inspraakreactie over het plan indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Dat kan schriftelijk of mondeling. Het is niet mogelijk een inspraakreactie per e-mail in te dienen.
• Schriftelijk. Schrijf een brief aan Burgemeester en wethouders van De Friese Meren, Postbus 101, 8500 AC Joure. Vermeld in uw brief:
– voorontwerpbestemmingsplan Oudehaske - Haskerpoort
– waarom u een inspraakreactie indient
– de datum
– uw naam en adres
– uw handtekening
• Mondeling. U kunt daarvoor een afspraak maken met een medewerker van de afdeling ruimtelijke ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14. Wij adviseren u om praktische redenen uiterlijk veertien dagen voor het einde van de termijn van terinzagelegging te bellen voor een afspraak, zodat u het risico op termijnoverschrijding voorkomt. Van mondelinge inspraakreacties wordt een verslag gemaakt.
 
Burgemeester en wethouders nemen besluit over de overleg- en inspraakreacties . Aan de hand van de overleg- en inspraakresultaten wordt besloten om het ontwerpbestemmingsplan gereed te maken voor de formele vaststellingsprocedure met zienswijzenmogelijkheid bij de gemeenteraad. Deze procedure wordt later apart bekendgemaakt.
 
Inloopbijeenkomst.
 
Er is op dinsdag 9 juni 2015, aanvang 17.00 uur tot 20.00 uur in de zaalruimte van de Protestantse gemeente aan de Badweg 1 te Oudehaske een inloopbijeenkomst over het plan waarbij het plan wordt getoond en vragen kunnen worden gesteld aan medewerkers van de gemeente en de initiatiefnemer Uitvaartverzorging Van der Zwaag.
 
Iedereen is hierbij van harte welkom.
 
 
Joure, 1 juni 2015.
 
Naar boven