Logo Nijkerk
Ontwerpbestemmingsplan gemeente Nijkerk 2015, 1, Nijkerk

Op basis van een nagenoeg afgeronde actualisatieslag in de gemeentelijke bestemmingsplannen is in 2014 gestart met een nieuwe systematiek van bestemmingsplannen maken. Het betreft het werken met bestemmingsplannen waarin niet slechts één ruimtelijke ontwikkeling opgenomen wordt, maar meerdere te bestemmen locaties worden opgenomen. Hierdoor hoeft slechts eenmaal een bestemmingsplanprocedure doorlopen te worden om meerdere locaties te bestemmen.

Inmiddels is een volgend bestemmingsplan waarin meerdere te bestemmen locaties opgenomen worden gereed om ter inzage te leggen. Het betreft het ontwerpbestemmingsplan gemeente Nijkerk 2015, 1.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nijkerk maken in verband met het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat dit ontwerpbestemmingsplan ter inzage komt te liggen. Het bestemmingsplan heeft betrekking op enkele nieuwe ontwikkelingen, het in een bestemmingsplan opnemen van een reeds verleende omgevingsvergunning en correcties van een tweetal geldende bestemmingsplannen. Het betreft de volgende onderwerpen:

  • Nieuwe ontwikkelingen

    • Het herbestemmen van door de gemeente aan particulieren verkochte groenstroken (in het algemeen betreft het een herbestemming van ‘Groen’ naar ‘Wonen’ of ‘Tuin’).

    • Het planologisch mogelijk maken van een nieuwe locatie voor Volkstuin Vereniging Nijkerk (VTVN) in het gebied Doornsteeg in Nijkerk.

    • Het planologisch verankeren van bebouwing op het perceel Hoogstraat 30 in Nijkerk. Op het perceel zijn diverse bijbehorende bouwwerken (met name dierenverblijven) gerealiseerd zonder de daarvoor benodigde omgevingsvergunning. Naast het legaliseren van verschillende bouwwerken zullen ook diverse bouwwerken moeten worden afgebroken.

    • Het opstellen van een algemene bouwregel die van toepassing is op de gehele gemeente teneinde duurzaamheidsmaatregelen die niet passen binnen bouwmogelijkheden van geldende bestemmingsplannen alsnog eenvoudig mogelijk te maken.

  • Verleende omgevingsvergunning

    • Realisatie van twaalf woningen op het perceel Sparrenlaan 49 in Nijkerk

  • Correcties geldende bestemmingsplannen

    • Het, ten opzichte van het geldende bestemmingsplan Nijkerk 1, herstellen van een omissie in de bestemmingsregeling voor het perceel Vetkamp 120 in Nijkerk. Een bestaande hooiberg/hooiopslag is per abuis in het bestemmingsplan Nijkerk 1 niet binnen de bestemming Wonen gebracht. Dit wordt nu gecorrigeerd.

    • Het, ten opzichte van het geldende bestemmingsplan Hoevelaken 2014, herstellen van een omissie in de bestemmingsregeling voor de percelen Bessel van Butselerlaan 14 en 16 en Anthonie van Leeuwenlaan 2 en 10. Voor genoemde percelen zijn per abuis in het bestemmingsplan Hoevelaken 2014 bouwmogelijkheden weggevallen. Dit wordt nu gecorrigeerd.

Op www.nijkerk.eu (Woon- en leefomgeving, Ruimtelijke plannen raadplegen, gemeente Nijkerk 2015, 1) is een nadere beschrijving opgenomen van de onderwerpen waar dit bestemmingsplan betrekking op heeft.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 28 mei 2015 tot en met woensdag 8 juli 2015 ter inzage. De stukken zijn in te zien in de Publiekswinkel van het Stadhuis, Kolkstraat 27 te Nijkerk, uitsluitend na telefonische afspraak via telefoonnummer 14 033.

Daarnaast is het bestemmingsplan digitaal te raadplegen via de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0267.BP0095-0001.

Gedurende de periode dat het plan ter inzage ligt kan een ieder naar keuze digitaal (wat de voorkeur heeft) schriftelijk of mondeling een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren brengen. Op de website van de gemeente Nijkerk vindt u een digitaal formulier onder de publicatie van het ontwerp bestemmingsplan. Schriftelijke zienswijzen dient men te richten aan de gemeenteraad van de gemeente Nijkerk, Postbus 1000, 3860 BA Nijkerk. Degene die van de mogelijkheid gebruik wil maken om mondelinge zienswijzen in te brengen kan tijdens werkdagen contact opnemen met de afdeling Maatschappelijke en Ruimtelijke Ontwikkeling via 14 033.

Naar boven