Verkeersbesluit 30 km/uur Noorderweg te Twisk
Logo Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier
Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft een verkeersbesluit vastgesteld voor de Noorderweg te Twisk in de gemeente Medemblik.
De gemeente Medemblik wil in het kader van Duurzaam Veilig in het Gemeentelijk Verkeer en Vervoersplan een toegestane maximumsnelheid van 30 km/h invoeren op de Noorderweg te Twisk. De Noorderweg is in beheer bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Met dit besluit stemt het hoogheemraadschap in met het verzoek van de gemeente om de maximumsnelheid van 30 km/h in stellen op de Noorderweg te Twisk.
De zone met een maximumsnelheid van 30 km/h wordt aangeduid door plaatsing van borden A1 (zone 30) uit bijlage I van het RVV 1990. Voor de borden A1 (zone 60) vindt een verplaatsing plaats.
Het instellen van de maximumsnelheid van 30 km/h heeft als doel het verzekeren van de veiligheid op de weg en het beschermen van weggebruikers en passagiers.
Inwerkingtreding en inzage
Het verkeersbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die van bekendmaking.
Het verkeersbesluit kan worden ingezien via de bij deze mededeling gevoegde bijlagen (zie linksboven op deze website onder 'externe bijlagen').
Bezwaar
Bezwaren tegen het verkeersbesluit kunnen binnen zes weken na de dag waarop het besluit is bekend gemaakt worden ingediend bij het college van Dijkgraaf en Hoogheemraden van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, t.a.v. de Adviescommissie bezwaren, Postbus 250, 1700 AG Heerhugowaard. Elektronisch bezwaar maken is in sommige gevallen mogelijk. Voor informatie zie: Website HHNK.
Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient tenminste te bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening van het bezwaar, omschrijving van het besluit waartegen het is gericht en de gronden van bezwaar.
Een ingediend bezwaar schorst niet de werking van het besluit. Daarvoor dient u zich te richten tot de Voorzieningenrechter van de rechtbank met een verzoek om voorlopige voorziening. Het adres van de rechtbank is: Rechtbank Noord-Holland, sector Bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem.
Naar boven