Logo Bedum
Besluit omgevingsvergunning voor het oprichten van een ambulancepost aan de St. Annerweg 2 te Bedum

Burgemeester en Wethouders van Bedum maken bekend dat zij met toepassing van art. 2.12. lid 1 sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning (dossiernummer HZ WABO-2014-0129) hebben verleend voor het oprichten van een ambulancepost aan de St. Annerweg 2, 9781TN Bedum.

Het bouwplan is strijdig met het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied’ waar aan het perceel de bestemming ‘Wonen -1’ is toegekend. De aanvraag moet gezien worden als een verzoek om af te wijken van het bestemmingsplan. De aanvraag is voorzien van een ‘ruimtelijke onderbouwing’ waarmee wij instemmen. Met toepassing van artikel 2.12 lid 1 onder a onder 3 van de Wabo kan worden afgeweken van de regels van het bestemmingsplan t.b.v. dit bouwplan.

Ter inzagelegging besluit

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen van 28 mei tot en met 8 juli 2015 tijdens kantooruren voor een ieder ter inzage bij de afdeling VROM van de gemeente Bedum, Schoolstraat 1, te Bedum. Op www.bedum.nl kunt u de stukken inzien onder de knop: ‘loket’-‘ter inzage’.

Beroep/voorlopige voorziening

Van 28 mei tot en met 8 juli 2015 kan tegen de omgevingsvergunning beroep bij de Rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700AD Groningen worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig zienswijzen over de ontwerpomgevingsvergunning naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht.

Naast een beroepschrift kan een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de rechtbank. Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Wie tijdig beroep heeft ingesteld kan ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Indien dit verzoek gedurende de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van de omgevingsvergunning op totdat op het verzoek is beslist.

De belanghebbenden kunnen bij de genoemde rechtbank ook digitaal beroep instellen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Op genoemde site staan de precieze voorwaarden voor digitaal beroep.

Naar boven