Verkeersbesluit bushaltes Dijkweg te Andijk
Logo Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier
Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft een verkeersbesluit vastgesteld voor de Noorderweg te Twisk in de gemeente Medemblik.
De gemeente Medemblik en provincie Noord-Holland willen een kleine buurtbus inzetten, die onder meer langs de Dijkweg te Andijk rijdt. Daarvoor is het noodzakelijk dat op verschillende locaties bushaltes worden gemaakt. Het hoogheemraadschap is wegbeheerder van de Dijkweg. Daarom heeft de gemeente medewerking van het hoogheemraadschap gevraagd om twee bushaltes te creëren aan weerszijden van de Dijkweg voor de woningen nummers 266 en 267.
De bushaltes worden aangeduid door plaatsing van borden L3b vanuit bijlage 1 van het RVV 1990.
Het instellen van de bushaltes heeft als doel:
  • -
    het verzekeren van de veiligheid op de weg;
  • -
    het beschermen van weggebruikers en passagier.
Inwerkingtreding en inzage
Het verkeersbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die van bekendmaking.
Het verkeersbesluit kan worden ingezien via de bij deze mededeling gevoegde bijlagen (zie linksboven op deze website onder 'externe bijlagen').
Bezwaar
Bezwaren tegen het verkeersbesluit kunnen binnen zes weken na de dag waarop het besluit is bekend gemaakt worden ingediend bij het college van Dijkgraaf en Hoogheemraden van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, t.a.v. de Adviescommissie bezwaren, Postbus 250, 1700 AG Heerhugowaard. Elektronisch bezwaar maken is in sommige gevallen mogelijk. Voor informatie zie: Website HHNK.
Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient tenminste te bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening van het bezwaar, omschrijving van het besluit waartegen het is gericht en de gronden van bezwaar.
Een ingediend bezwaar schorst niet de werking van het besluit. Daarvoor dient u zich te richten tot de Voorzieningenrechter van de rechtbank met een verzoek om voorlopige voorziening. Het adres van de rechtbank is: Rechtbank Noord-Holland, sector Bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem.
Naar boven