Logo Renkum
Ontwerpbeeldkwaliteitsplan ‘Hogenkampseweg Renkum’, Renkum

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbeeldkwaliteitsplan ‘Hogenkampseweg Renkum, Verkavelingsplan en beeldkwaliteitsplan’ te Renkum met ingang van woensdag 27 mei 2015 gedurende zes weken ter inzage ligt in het gemeentehuis, dus tot en met 7 juli 2015. Het beeldkwaliteitsplan ligt in die periode ter inzage in het gemeentehuis en in de bibliotheek te Renkum. Het beeldkwaliteitsplan is ook in te zien op de gemeentelijke website: http://www.renkum.nl/bestemmingsplannen.

Het ontwerpbeeldkwaliteitsplan is een concretisering van het welstandsbeleid voor de specifieke locatie. In het ontwerpbeeldkwaliteitsplan wordt aangegeven op welke wijze de ruimtelijke kwaliteit in het gebied wordt bereikt. Dit gebeurt door een visie op het onderscheid tussen de openbare ruimte en de bebouwing en door het stimuleren van een uitgesproken kwaliteit van de te bouwen woningen.

Het beeldkwaliteitsplan voor het de locatie Hogenkampseweg te Renkum heeft betrekking op het terrein van Vivare, kadastraal bekend als Renkum, sectie C, nummers 6335 en 5350, en is gelegen tussen de Hogenkampseweg, Meester van Damweg, St. Josephweg en de Reijmerweg te Renkum. In het plangebied liggen de woningen Hogenkampsweg 9-39, Meester van Damweg 64-70, St. Josephweg 2-24 en Reijmerweg 69-103. Het project van Vivare voorziet in de sloop van 38 woningen in het plangebied en de nieuwbouw van 45 woningen en de realisatie van een ontsluitingsweg en parkeerplaatsen. De woningen aan de St. Josephweg 2-16 en Reijmerweg 69-75 worden niet gesloopt.

Voor het plangebied ‘Hogenkampseweg – Reijmerweg’ is tevens een ontwerpbestemmingsplan opgesteld. In een aparte publicatie vindt u daarover meer informatie.

Gedurende genoemde termijn kan een ieder, bij voorkeur schriftelijk, een zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad van Renkum. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad, Postbus 9100, 6860 HA Oosterbeek. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze verzoeken wij u tijdig, dat wil zeggen bij voorkeur minimaal een week voor afloop van de termijn, een afspraak maken via het secretariaat van het team ROM op (026) 33 48 493.De ingebrachte zienswijzen worden meegewogen bij de opstelling van het definitieve beeldkwaliteitsplan.

Naar boven