Logo Ridderkerk
Gewijzigde vaststelling wijzigingsplan ‘Appartementengebouw Graaf van Hoornestraat (4e wijziging van het bestemmingsplan Slikkerveer)’, Ridderkerk

Op 5 mei 2015 heeft het college van burgemeester en wethouders het wijzigingsplan ‘Appartementengebouw Graaf van Hoornestraat (4e wijziging van het bestemmingsplan Slikkerveer)’ gewijzigd vastgesteld.

Met dit wijzigingsplan wordt op de hoek van de Reijerweg en Graaf van Hoornestraat in de wijk Slikkerveer een appartementengebouw mogelijk gemaakt. Het appartementengebouw komt ter plaatse van een leegstaand voormalige garagebedrijf en biedt plaats aan maximaal 23 appartementen en een inpandige parkeergarage.

Op grond van artikel 7 van de regels van het bestemmingsplan Slikkerveer is het college van burgemeester en wethouders bevoegd het bestemmingsplan te wijzigen ten behoeve van de realisatie van een appartementengebouw. Met het wijzigingsplan wordt gebruik gemaakt van deze bevoegdheid.

Wilt u het wijzigingsplan bekijken?

Dat kan vanaf 22 mei 2015 tot en met 2 juli 2015:

Behalve het wijzigingsplan kunt u ook het vaststellingsbesluit van het college van burgemeester en wethouders bekijken.

Bent u het niet eens met het besluit van het college?

Dan kunt u hiertegen in beroep gaan. U kunt alleen in beroep gaan als u een belanghebbende bent èn;

  • als u eerder een zienswijze ten aanzien van het wijzigingsplan bij de gemeente naar voren heeft gebracht;

  • of als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om eerder een zienswijze ten aanzien van het wijzigingsplan naar voren te brengen bij het college;

  • of als u wilt reageren op de aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp.

U gaat in beroep door een brief te sturen aan de Raad van State. U heeft hiervoor zes weken de tijd. Dit is de beroepstermijn. Stuur uw brief voor 3 juli 2015 naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Heeft u beroep ingesteld? Dan zal de Raad van State u vragen om hen een bedrag te betalen. Dit noemen zij griffierecht. Zij laten u weten hoe u kunt betalen en hoeveel tijd u daarvoor heeft.

Crisis- en herstelwet

Op het wijzigingsplan plan ‘Appartementengebouw Graaf van Hoornestraat (4e wijziging van het bestemmingsplan Slikkerveer)’ is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u geen pro forma beroep kunt indienen en dat aanvulling van beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet mogelijk is. U dient dus al uw beroepsgronden binnen de beroepstermijn in uw beroepschrift op te nemen.

Wanneer treedt het wijzigingsplan in werking?

Het wijzigingsplan treedt naar verwachting in werking met ingang van 3 juli 2015. Dit is de eerste dag na afloop van de beroepstermijn.

Heeft u op tijd beroep ingesteld en wilt u niet dat het wijzigingsplan in werking treedt op 3 juli 2015? Dan moet u gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het wijzigingsplan treedt dan pas in werking nadat op uw verzoek is beslist. Als u een verzoek om voorlopige voorziening indient moet u daar ook griffierecht voor betalen.

Naar boven