Logo Doesburg
Vaststelling bestemmingsplan ‘Herziening Bingerdenseweg 58’, Doesburg

De gemeenteraad van Doesburg geeft, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, kennis van de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Herziening Bingerdenseweg 58’ (NL.IMRO.0221.BPL14004HBE-VA01. ) in haar vergadering van 30 april 2015.

Op 26 juni 2013 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Beinum 2012’ vastgesteld. Tegen deze vaststelling is beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Afdeling). Op 28 mei 2014 heeft de Afdeling het beroep (gedeeltelijk) gegrond verklaard en de bestemmingen ‘Tuin’ en ‘Wonen’ ter plaatse van de locatie Bingerdenseweg 58 vernietigd.

Voorliggend bestemmingsplan voorziet in de reparatie van het bestemmingsplan ‘Beinum 2012’ voor zover dit bestemmingsplan betrekking had op de bestemmingen ‘Wonen’ en ‘Tuin’ op het perceel Bingerdenseweg 58.

Terinzagelegging

Met ingang van 21 mei 2015 tot 2 juli 2015 ligt een analoog exemplaar van het bestemmingsplan, het raadsbesluit inclusief de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage op het Publieksbureau, Philippus Gastelaarsstraat 2.

Het publieksbureau is maandag t/m donderdag van 08.00 tot 15.30 uur en vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur geopend. Ook is het publieksbureau op maandagavond geopend van 18.00 tot 19.30 uur, desgevraagd kan op deze avond het plan vanaf 18.00 uur gedurende drie aaneengesloten uren worden ingezien.

Het juridisch bindende bestemmingsplan kunt u inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan raadplegen via de gemeentelijke website.

Beroep en voorlopige voorziening

Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen de hiervoor genoemde besluiten door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend, alsmede belanghebbenden wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen naar voren te hebben gebracht, een beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (adres zie bovenstaand). Voor zowel het indienen van een beroepschrift als voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Doesburg, 20 mei 2015

G.H.W. Noordewier, waarnemend burgemeester

C.W.W. van den Berg, gemeentesecretaris

Naar boven