Logo De Ronde Venen
Ontwerpuitwerkingsplan ‘Westerheul IV (Vinkeveld)’, De Ronde Venen

Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 22 mei 2015 zes weken ter inzage ligt: het ontwerpuitwerkingsplan “Westerheul IV (Vinkeveld)” (met planidentificatienummer NL.IMRO.0736.BP016uwpvinkeveld-ow01) (postcode: 3645).

Het ontwerpuitwerkingsplan is op de volgende manieren te raadplegen:

  • De papieren versie is in te zien bij de balie Omgevingszaken in de centrale hal van het gemeentehuis, Croonstadtlaan 111 in Mijdrecht. Deze balie is open op afspraak, maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 11.30 uur. U dient een afspraak te maken via omgevingszaken@derondevenen.nl of T. 0297 291616.

  • Het digitale ontwerpuitwerkingsplan is interactief te raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl of http://0736.ropubliceer.nl.

  • De authentieke planbestanden kunt u downloaden van de volgende bestandslocatie: http://ro-online.robeheer.nl/0736/manifest.html.

Hoofdzaak ontwerpuitwerkingsplan

Vinkeveld (een wijk die voorheen Westerheul IV werd genoemd) is een uitbreiding van Vinkeveen die circa 200 woningen omvat en waarvan de planvorming omstreeks 2004 is gestart. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken is op 1 november 2007 het bestemmingsplan “Westerheul IV” vastgesteld door de gemeenteraad. Dit was een zogenaamd “uit te werken” bestemmingsplan, omdat de woningbehoefte toentertijd nog niet voldoende was uitgekristalliseerd en er besloten werd om het plan in fasen te realiseren. Voor de toekomst impliceerde dit uit te werken bestemmingsplan dat er uitwerkingsplannen zouden komen, die concreet invulling (“uitwerking”) zouden geven aan de bestemmingen. Het uitwerkingsplan dat nu ter inzage wordt gelegd, “Westerheul IV (Vinkeveld)”, is zo’n uitwerking. Het omvat een groot deel van het plangebied van het moederplan (circa 125 woningen). Als dit uitwerkingsplan in werking treedt, kunnen de ontwikkelende partijen voor de bouw van die woningen een omgevingsvergunning aanvragen en kan de gemeente deze verlenen.

Het plangebied van "Westerheul IV (Vinkeveld)" ligt ten zuiden van de kern Vinkeveen, tussen – noordelijk – de huidige bebouwingsgrens van Westerheul III (de Mijdrechtse dwarsweg markeert deze bebouwingsgrens) en – zuidelijk – het bedrijventerrein Voorbancken. De westelijke grens van het plangebied wordt gevormd door de weg de Voorbancken, de oostelijke grens door de Spoordijk.

Zienswijzen

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging (van 22 mei tot en met 2 juli 2015) zijn of haar zienswijze over het ontwerpuitwerkingsplan kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van De Ronde Venen:

  • hetzij schriftelijk (Postbus 250, 3640 AG Mijdrecht);

  • hetzij mondeling (voor het doorgeven of het maken van een afspraak belt u met Hans van Berkel: 0297-291669).

Indiening van uw zienswijze per e-mail is niet toegestaan.

Burgemeester en wethouders wegen de inhoud van de ontvangen zienswijzen mee in het besluit dat zij uiteindelijk nemen over de vaststelling van het uitwerkingsplan.

Naar boven