Bestemmingsplan uitbreiding elektriciteitsnet Coevorden en omgevingsvergunning aanpassen 110 kV schakelstation gelegen aan de Krimweg in Coevorden (aanvraag 77990-2014).
Logo Coevorden
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maakt, op grond van artikel 3.8 lid en artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat:
  • a.
    de gemeenteraad van Coevorden bij besluit van 28 april 2015 het bestemmingsplan uitbreiding elektriciteitsnet Coevorden ongewijzigd heeft vastgesteld;
  • b.
    burgemeester en wethouders van Coevorden dd. 7 mei 2015 omgevingsvergunning hebben verleend voor het aanpassen van het 110 kV schakelstation gelegen aan de Krimweg in Coevorden.
Het plan
Het plan maakt het aanleggen van een ondergrondse hoogspanningsleiding vanaf de grens met de gemeente Hardenberg tot aan het schakelstation gelegen aan de Krimweg in Coevorden mogelijk.
Verder is omgevingsvergunning verleend voor:
  • a.
    bouw: het uitbreiden/verzwaren van de spanningsrail en het bouwen van een aansluit-/schakelveld en een secundair gebouw;
  • b.
    inrit/uitweg: het aanbrengen van een uitrit op de N 377.
Coördinatieregeling
Artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening Coevorden 2012 maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De aanvrager heeft verzocht om op grond van de coördinatieverordening naast het verzoek om herziening van het bestemmingsplan ook de omgevingsvergunning voor het aanpassen van het 110 kV schakelstation aan de Krimweg in Coevorden gecoördineerd te behandelen.
Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning inzien?
Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning kunnen worden ingezien van donderdag 14 mei 2015 tot en met woensdag 24 juni 2015 tijdens openingstijden van het Hof van Coevorden.
U kunt het bestemmingsplan digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl.
Beroepsmogelijkheid
Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de verlening van de omgevingsvergunning beroep worden ingesteld door belanghebbenden die zich tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad hebben gewend, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij in de ontwerpfase geen zienswijzen hebben ingebracht.
Het beroep kan worden ingesteld bij:
Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State
Postbus 20019
2500 EA Den Haag
Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd.
Het is niet mogelijk om per e-mail of digitaal beroep in te stellen.
Mogelijkheid verzoek om voorlopige voorziening
Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van de besluiten niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om 'voorlopige voorziening' ingediend worden bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.
 
Coevorden, 13 mei 2015.
Het college van B&W voornoemd,
B.J. Bouwmeester, burgemeester.
M.N.J. Broers, secretaris.
Naar boven