Logo Lopik
Voorontwerpbestemmingsplan Lopikerweg Oost 115 / M.A. Reinaldaweg, Lopik

Burgemeester en wethouders van Lopik maken bekend dat het bestemmingsplan, “Lopikerweg Oost 115 / M.A. Reinaldaweg” in voorontwerp ter inzage ligt.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de bouw van een extra woonruimte (stacaravan) op het perceel Lopikerweg Oost 115 nabij de kern Uitweg. Daarnaast voorziet het bestemmingsplan in de sanering een agrarisch bouwperceel gelegen langs de M.A. Reinaldaweg te Lopik, kadastraal bekend als gemeente Lopik, sectie G nummer 497. Met het inbrengen van middelen uit het “Vereveningsfonds LopikMEerwaard” heeft de gemeente Lopik de gronden langs de M.A. Reinaldaweg verworven en inmiddels is de bebouwing gesaneerd. Met dit bestemmingsplan wordt ook het agrarisch bouwperceel definitief van de plankaart verwijderd.

Ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt van 20 mei 2015 t/m 30 juni 2015 voor eenieder ter inzage op werkdagen van 09:00 uur tot 12:00 uur bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer. Ook buiten deze openingstijden kan het bestemmingsplan worden ingezien. Hiervoor dient u een afspraak te maken. Daarnaast zijn de ter inzage gelegde stukken raadpleegbaar op de website www.lopik.nl onder “Inwoners” en “Bestemmingsplannen” en vervolgens onder “Landelijk gebied / in procedure”. Daarnaast is het plan tevens raadpleegbaar op de landelijke voorziening van ruimtelijkeplannen.nl.

Inspraak

Gedurende de termijn van 6 weken kunnen ingezetenen van de gemeente Lopik en belanghebbenden schriftelijk een inspraakreactie op het voorontwerpbestemmingsplan sturen naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 50, 3410 CB Lopik.

Vervolgprocedure

Na beoordeling van de inspraakreacties zal het ontwerpbestemmingsplan worden opgesteld, waarop zienswijzen kunnen worden ingediend. Uiteindelijk zal de gemeenteraad een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan. Voor meer informatie over deze publicatie kunt u tijdens kantooruren, met uitzondering van maandagen, contact opnemen met de heer J. Broeke, tel: 0348 – 559892.

Naar boven