Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Schoolstraat 15 en 17, Schijndel
Logo Schijndel
Burgemeester en wethouder van de gemeente Schijndel maken op grond van artikel 3.8, eerste lid, Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 18 december 2014 het bestemmingsplan Schoolstraat 15 en 17 gewijzigd heeft vastgesteld.
 
Het plan omvat de realisatie van twee woningen aan de Schoolstraat in Wijbosch. Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan mag één woning van 900 m3 gerealiseerd worden (in plaats van 750 m3). De inhoud van de andere woning blijft gemaximeerd op 750 m3.
 
Coördinatieregeling
De gemeenteraad heeft op 10 juli 2014 de Coördinatieverordening vastgesteld. In deze verordening is de bevoegdheid voor het toepassen van de coördinatieregeling onder voorwaarden gedelegeerd aan het college van burgemeester en wethouders. Het plan Schoolstraat 15 en 17 valt binnen deze voorwaarden. Het vastgestelde bestemmingsplan wordt met de omgevingsvergunning in één procedure behandeld en voorbereid. Tegelijkertijd met het vastgestelde bestemmingsplan ligt daarom ook de omgevingsvergunning voor de realisatie van twee woningen aan de Schoolstraat ter inzage.
 
Ter inzage
Het vastgestelde bestemmingsplan Schoolstraat 15 en 17 met alle daarbij behorende stukken ligt vanaf 16 januari 2015 zes weken voor een ieder ter inzage. Het bestemmingsplan is te raadplegen via de gemeentelijke website: www.schijndel.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer: NL.IMRO.0844.BPSchoolstr15en17-VG01). Ook kunnen het vastgestelde bestemmingsplan en de omgevingsvergunning worden ingezien in het informatiecentrum van het gemeentehuis.
 
Beroep
Gedurende bovengenoemde termijn kan door belanghebbenden beroep tegen het vaststellingsbesluit en de omgevingsvergunning worden ingesteld bij de Raad van State, t.a.v. de Afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voorwaarde voor dit beroep is dat degene tijdig zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht. Deze voorwaarde geldt niet voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht. Ook kan een belanghebbende bij voornoemde Afdeling Bestuursrechtspraak beroep instellen tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad in het ontwerp zijn aangebracht. Bovendien bestaat de mogelijkheid gedurende bovengenoemde termijn de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.
 
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
 
Algemene informatie
Als u nog vragen heeft naar aanleiding van het ontwerp bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu via telefoonnummer 073 544 09 99. Voor het inzien van het bestemmingsplan in het informatiecentrum hoeft u geen afspraak te maken. Indien u een toelichting wenst is een afspraak noodzakelijk.
 
Naar boven