Wet Ruimtelijke ordening
Logo Westvoorne
B estemmingsplan Sanering glastuinbouw Blindeweg 1 Tinte
Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 28 april 2015 bestemmingsplan Sanering glastuinbouw Blindeweg 1 Tinte heeft vastgesteld.
Het bestemmingsplan ligt met ingang van 14 mei 2015 zes weken ter inzage. U kunt deze downloaden van de website www.westvoorne.nl/grondgebied, onder het kopje ‘bestemmingsplannen’. Ook is het plan in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0614.1211bpBLINDEWEG1-0100. De stukken zijn zowel op papier als digitaal ook in te zien in het gemeentehuis, Raadhuislaan 6 in Rockanje. Het gemeentehuis is geopend op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en op woensdagen van 13.30 tot 18.30 uur.
Plangebied en doel bestemmingsplan
Met het bestemmingsplan wordt op het perceel Blindeweg 1 in Tinte de mogelijkheid voor het uitoefenen van een glastuinbouwbedrijf verwijderd. De bestaande bedrijfswoning wordt omgezet naar een burgerwoning. Ter compensatie van de inmiddels verwijderde bedrijfsbebouwing wordt op het perceel een extra bouwmogelijkheid geboden voor een vrijstaande woning. De sanering past binnen het beleid zoals dat is opgenomen in de Structuurvisie Glasherstructurering 1e herziening.
Instellen beroep en verzoek om voorlopige voorziening
Met ingang van 15 mei 2015 kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld tegen het besluit van de gemeenteraad. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan in te dienen. Een beroepsschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Aan het instellen van beroep zijn kosten verbonden.
Het bestemmingsplan treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Dit kan alleen worden tegengegaan door een voorlopige voorziening van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hiervoor moet binnen de termijn van terinzagelegging van het vastgestelde plan beroep worden ingesteld en moet ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak worden ingediend op bovengenoemd adres. Wanneer om voorlopige voorziening is verzocht, treedt het plan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.
Rockanje, 13 mei 2015
Burgemeester en wethouders van Westvoorne
De burgemeester, De secretaris,
Peter de Jong Wim van Noord
Naar boven