Logo Geldermalsen
Ongewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Achtersteweg 49a te Meteren’, Geldermalsen

Met ingang van vrijdag 8 mei 2015 ligt voor zes weken het op 28 april 2015 ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Achtersteweg 49a te Meteren” ter inzage bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis te Geldermalsen. De planstukken zijn tevens te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl: planidentificatie: NL.IMRO.0236.METachtersteweg49a-VSG1

én de gemeentelijke internetsite onder: www.gemeente.geldermalsen.nl/bestemmingsplannen/Terinzage/bestemmingsplan ”Achtersteweg 49a te Meteren”

Toelichting op de planstukken

Door dit bestemmingsplan wordt de mogelijkheid geboden een vrijstaande woning te bouwen tussen de bestaande woningen Achtersteweg 49 en 51 te Meteren. Tot voor de vaststelling van het bestemmingsplan “Kern Meteren 2013” lag op dit perceel een bouwtitel voor een nieuwe woning. Met dit nieuwe bestemmingsplan wordt die bouwmogelijkheid weer teruggebracht. De locatie en uitvoering van de woning worden afgestemd op het bestaande bebouwingslint aan de Achtersteweg.

Tegen het ontwerp van het bestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingebracht. Het bestemmingsplan is vervolgens door de gemeenteraad ongewijzigd vastgesteld.

Beroepsmogelijkheden

Gedurende de termijn van terinzagelegging (t/m donderdag 18 juni 2015) kunnen de volgende personen en/of instanties beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

  • a. belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • b. iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder Achtersteweg 49a te Meteren

De nieuw te bouwen woning aan de Achtersteweg 49a is gelegen in de geluidszone van rijksweg A-15. Omdat de voorkeursgrenswaarde wordt overschreden heeft het college van B en W op 3 maart 2015 besloten een hogere grenswaarde zoals bedoeld in artikel 110a lid 1 Wet geluidhinder te verlenen. Het besluit hiertoe ligt gelijktijdig met het vastgestelde bestemmingsplan “Achtersteweg 49a te Meteren” voor zes weken ter inzage. De bij het besluit horende stukken zijn te raadplegen via de website van de gemeente (zie hiervoor eerder genoemd webadres voor het bestemmingsplan). Belanghebbenden kunnen tegen het besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder gedurende de termijn (t/m 18 juni 2015) beroep aantekenen bij de Raad van State (zie voorgaande tekst onder kopje “beroepsmogelijkheden”).

Naar boven