(Gewijzigd) vastgesteld bestemmingsplan Katshaar Holding B.V. en Geluidszone
Logo Coevorden
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maakt op grond van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 31 maart 2015 het bestemmingsplan Katshaar Holding B.V. en Geluidszone gewijzigd heeft vastgesteld.
Het Plangebied
Het bestemmingsplan heeft betrekking op de uitbreiding van een zuivelfabriek op het perceel Vlieghuis Europaweg 42 te Coevorden.
Met het bestemmingsplan wordt de verwerkingscapaciteit van de zuivelfabriek planologisch geborgd op maximaal 82.000 ton melk per jaar. In verband hiermee is het wettelijk verplicht om rond het bedrijf een geluidszone vast te leggen.
Voor deze ontwikkeling geldt een m.e.r.-plicht.
De Wet milieubeheer in samenhang met het Besluit milieueffectrapportage verplichten tot een onderzoek naar de milieueffecten in de vorm van een milieueffectrapportage. Deze effecten zijn beschreven in een milieueffectrapport (MER).
Gewijzigde vaststelling
Ten opzichte van het ontwerp is het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Het betreft vooral wijzigingen die naar aanleiding van de ingebrachte zienswijzen zijn aangebracht en ambtshalve wijzigingen. Ook zijn wijzigingen aangebracht naar aanleiding van een op 31 maart 2015 door de gemeenteraad aangenomen amendement.
Voor de wijzigingen wordt verwezen naar het desbetreffende gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Katshaar Holding B.V. en Geluidszone’, alsmede naar het raadsbesluit inclusief de ‘Nota Zienswijzen bestemmingsplan Katshaar Holding B.V. en Geluidszone’ die als bijlage bij het bestemmingsplan zijn gevoegd.
Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan i nzien?
Het bestemmingsplan, het raadsbesluit, de ‘Nota Zienswijzen ontwerp bestemmingsplan Buitengebied Coevorden” (met daarin de aanpassingen n.a.v. de zienswijzen en de ambtshalve aanpassingen) kunnen worden ingezien van donderdag 7 mei 2015 tot en met woensdag 17 juni 2015 tijdens de openingsuren van het Klantcontactcentrum in het Hof van Coevorden, Kasteel 1 in Coevorden. Het aanwijzingsbesluit van de provincie ligt tegelijkertijd met het bestemmingsplan ter inzage.
Na telefonische afspraak is inzage in de stukken buiten openingstijden mogelijk. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.
U kunt het bestemmingsplan en de reactieve aanwijzing van de provincie digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl.
Beroep
Een belanghebbende:
  • die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht;
  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij in een eerder stadium geen zienswijze naar voren heeft gebracht;
  • die het niet eens is met de bij de vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen;
  • die het niet eens is met het aanwijzingsbesluit van de provincie
kan van donderdag 7 mei 2015 tot en met woensdag 17 juni 2015 beroep instellen tegen de bovengenoemde besluiten bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.
Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Het aanwijzingsbesluit van de provincie treedt in werking op het moment van bekendmaking.
Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Dit betekent dat het genomen besluit mag worden uitgevoerd zolang niet een nieuw besluit is genomen, of door de Raad van State anders is beslist. Uitvoering van een besluit kan echter nadelig voor u zijn. Daarom kunt u, zolang er nog geen definitieve uitspraak over uw beroep is, bij afzonderlijke brief een voorlopige voorziening vragen aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.
Het is overigens verstandig om, voordat u beroep indient, informatie te vragen bij de gemeente. Daar kan men u precies vertellen hoe het betreffende besluit tot stand is gekomen. U kunt hiervoor terecht bij het Klantcontactcentrum in het Hof van Coevorden. Daar kunt u tevens informatie krijgen over het indienen van een beroepschrift en een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening.
 
Het college van B&W voornoemd,
B.J. Bouwmeester,
burgemeester
 
Mr. M.N.J. Broers,
secretaris
 
Naar boven