Logo Woensdrecht
Beschikking hogere waarde wet geluidhinder ‘Herontwikkeling woningen Aalbersestraat’, te Hoogerheide, Woensdrecht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht hebben op 19 november 2014 een verzoek ontvangen om vaststelling van hogere waarde krachtens artikel 83 van de Wet geluidhinder voor de ruimtelijke ontwikkeling ‘Herontwikkeling woningen Aalbersestraat’, te Hoogerheide.

Inhoud

Het college stelt vast dat het verzoek betrekking heeft op een situatie waarbij woningen geprojecteerd zijn in een binnenstedelijk gebied, waarvoor ingevolge de Wet geluidhinder (Wgh) een voorkeursgrenswaarde van 48 dB geldt voor het aspect wegverkeerslawaai. Artikel 83 van de Wgh biedt de mogelijkheid om een hogere waarde vast te stellen tot een waarde van maximaal 63 dB in binnenstedelijk gebied voor wegverkeerslawaai.

De voorkeursgrenswaarde wordt ter plaatse van drie geprojecteerde woningen overschreden door het wegverkeerslawaai, dat afkomstig is van de Putseweg. De geluidbelasting vanwege de Putseweg bedraagt ter plaatse van deze geprojecteerde woningen maximaal 53 dB.

Inzien

De beschikking, met alle bijbehorende stukken, ligt vanaf 7 mei 2015 gedurende zes weken voor een ieder bij de centrale balie van het gemeentehuis tijdens de openstellingsuren ter inzage. De stukken kunnen buiten de openstellingsuren op afspraak worden ingezien. Indien gewenst kan tegen betaling van de kosten afschrift worden verkregen van de relevante stukken.

Reageren

Tegen de beschikking hogere waarde kan gedurende de genoemde termijn van terinzagelegging beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest;

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het voornoemde adres.

Voor zowel het indienen van een beroepsschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Hoogerheide, 6 mei 2015

Naar boven