Verkeersbesluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland met 528430/  nr. 528430/ 528435, tot handhaving van bord E6 met aanpassing van onderbord op de provinciale weg N201 (Zuwe) in de gemeente Wijdemeren.
Logo Noord-Holland
 
Aanleiding
De Zuwe is een weg die in beheer is bij de provincie Noord-Holland. De bewoner van  nr. 19a  is in het bezit van een invalidenparkeerkaart en  heeft verzocht om de bestaande invalidenparkeerplaats in de nabijheid van de  woning voor haar te reserveren. Deze invalidenparkeerplaats was eerder gereserveerd voor een houder van een invalidenparkeerkaart.
 
Afweging belangen
De bovengemelde woning ligt bij een recreatiegebied (Loosdrechtse plassen, Wijde Gat en Kortenhoefsche plassen). Dit gebied trekt veel bezoekers. Daarnaast bevindt zich naast deze woning het bedrijf “Ottenhome”. Dit bedrijf heeft onder andere een restaurant, vergadermogelijkheden en botenverhuur. Dit bedrijf trekt eveneens veel bezoekers.
 
Op het terrein van “Ottenhome” en op de Zuwe zijn te weinig parkeerplaatsen voor alle mensen die daar wensen te parkeren. De Zuwe staat daarom regelmatig helemaal vol met geparkeerde voertuigen. De overige woningen aan de Zuwe beschikken over een oprit met eigen parkeerplaats. De bewoner van nr. 19a  heeft dit niet en zij moet dus parkeren op de openbare weg (de Zuwe).
Het is ons bekend dat de Zuwe erg druk kan zijn. Vanwege de beperkte ruimte kunnen daar door de provincie geen extra parkeerplaatsen meer worden gerealiseerd.
 
Aangezien de bewoner van nr. 19a  in het bezit is van een invalidenparkeerkaart ondervindt zij veel problemen bij het vinden van een parkeerplaats in de nabijheid van haar woning. Haar woning is soms voor haar niet of zeer moeilijk bereikbaar,  en zij verzoekt om de bestaande invalidenparkeerplaats voor haar te reserveren (bord E6 is aanwezig, aanpassen onderbord waarop het kenteken staat van het door haar gebruikte voertuig).
 
De belangen van de overige weggebruikers zijn op de volgende wijze tegen elkaar afgewogen: de overige woningen beschikken over eigen parkeergelegenheid. Daarnaast worden mensen die niet beschikken over een invalidenparkeerplaats geacht langere afstanden te kunnen lopen, en hun voertuig verderop in de Zuwe te kunnen parkeren. Het handhaven van de gereserveerde parkeerplaats voor de bewoner van nr. 19a die in het bezit is van een invalidenparkeerkaart  levert naar onze mening geen onevenredig nadeel op voor de overige weggebruikers.
 
Noodzaak en doelstelling verkeersbesluit
Op grond van artikel 15, lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 en artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) moet voor het plaatsen van bord E6 en een onderbord met kenteken een verkeersbesluit worden genomen. De doelstelling van dit verkeersbesluit is dat de bewoner van nr. 19a  ondanks haar beperkingen gebruik kan blijven maken van deze weg (parkeren) en haar woning kan bereiken. In feite wordt hiermee de bruikbaarheid van de weg (naar haar woning) gewaarborgd. Dit belang is genoemd in artikel 2 van de Wegenverkeerswet.
 
Verplicht overleg
Over een verkeersbesluit moet op grond van artikel 24 van het BABW overleg worden gevoerd met de korpschef van het betrokken regionale politiekorps. De daartoe gemachtigde medewerker verkeersadvisering van politie kan met deze maatregel instemmen.
 
Bevoegdheid
Het weggedeelte waar deze maatregel voor getroffen wordt, is in beheer bij de provincie Noord-Holland. Daarom zijn wij (Gedeputeerde Staten van Noord-Holland) op grond van artikel 18, lid 1, sub b, van de Wegenverkeerswet 1994 het bevoegde bestuursorgaan om dit verkeersbesluit te nemen.
 
BESLUIT
Gelet op voorgaande besluiten wij:
 
1. in te trekken ons verkeersbesluit van 17 januari 2012, kenmerk 2012-2004;
2. door handhaving van bord E6 en aanpassing van onderbord met het kenteken (van het door de bewoner van nr. 19a gebruikte voertuig) een invalidenparkeerplaats te reserveren ter hoogte van Zuwe 19a, op de Zuwe in de gemeente Wijdemeren;
3. van dit besluit mededeling te doen  in de Staatscourant.
 
 
Haarlem, 18 december 2014

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland,

namens dezen,

F.J. van der Linden

Sectormanager Beheerstrategie en Programmering Infrastructuur

 
Mededelingen
1. Als u belanghebbende bent kunt u binnen zes weken na de publicatie van dit besluit schriftelijk bezwaar aantekenen. Het bezwaarschrift kunt u sturen aan Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, ter attentie van de secretaris van de Hoor- en adviescommissie, Postbus 123, 2000 MD Haarlem.
U kunt telefonisch een folder aanvragen over de bezwaarprocedure (023-514 41 41) of voor meer informatie de provinciale website bezoeken: www.noord-holland.nl.
2. Voor vragen of opmerkingen over het besluit kunt u bellen met mevrouw R. Puggioni, werkzaam bij de afdeling Beheerstrategie en Programmering Infrastructuur, tel. (023) 514 34 46.
 
Naar boven