Logo Geldrop-Mierlo
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Wollendekenfabriek’, Geldrop-Mierlo

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo maken ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo op 20 april 2015 het bestemmingsplan “Wollendekenfabriek” gewijzigd vastgesteld heeft.

Het bestemmingsplan maakt de bouw van maximaal 19 woningen mogelijk. De te restaureren buitengevel van het Rijksmonument Wollendekenfabriek De Wit alsmede het voorste gedeelte van het gebouw waarin de fabriek was gehuisvest aan de zijde van de Parallelweg blijven gehandhaafd; hierin zijn 6 lofts voorzien. Op het achter de voormalige fabriek liggende terrein worden diverse woonvormen (vrijstaand, tweekapper, aaneengesloten) mogelijk gemaakt. Het maximale aantal woningen op het achterterrein zal 13 bedragen.

De ambtahalve wijzigingen hebben betrekking op:

  • verlaging van de bouwhoogte voor het woningtype D2 van 6,5 meter naar 4 meter;

  • correctie in artikel 5.2.2. van “het bepaalde in 5.4.1….”in “het bepaalde in 5.2.1….””;

  • correctie in artikel 5.2.2. sub a van: “meer dan 500 m2” in: “minder dan 500 m2”.

Met ingang van donderdag 7 mei 2015 ligt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ter inzage. U kunt de stukken inzien bij de afdeling Publiekszaken, Hofstraat 4 te Geldrop, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur). Indien u buiten deze tijden de stukken wilt inzien kunt u daarvoor een afspraak maken met Rosalie de Bont (Afdeling Ruimte) via het telefoonnummer 14 040.

Het vastgestelde bestemmingsplan is ook in te zien op de gemeentelijke website www.geldrop-mierlo.nl, onder de kop Actueel-Bekendmakingen, en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Belanghebbenden die in de ontwerpfase een zienswijze hebben ingediend kunnen binnen 6 weken vanaf de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd, beroep instellen. Het beroep kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de Voorzitter van die Afdeling. Ook kan op grond van artikel 6:13 Algemene wet bestuursrecht beroep ingesteld worden door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend. Als gevolg hiervan kan ook door iedere belanghebbende beroep ingesteld worden tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan zijn doorgevoerd.

Een beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het bestreden besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Aan het instellen van een beroep zijn kosten (griffierechten) verbonden.

Geldrop, 6 mei 2015

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo, de secretaris, J.H.M. van Vlerken.

de burgemeester, M.F.A. van Diessen.

Naar boven