Gemeente Heerlen - Vaststelling bestemmingsplan Heerlerheide Zuid
Logo Heerlen
Burgemeester en wethouders van Heerlen maken bekend dat de raad van Heerlen bij besluit van 6 januari 2015 het bestemmingsplan Heerlerheide Zuid zoals vervat in de bij dit besluit behorende verbeelding, regels, toelichting en ondergrond met IMRO-idn NL.IMRO.0917.BP020300W000001-0401 gewijzigd heeft vastgesteld. De raad heeft tevens besloten geen exploitatieplan vast te stellen.
 
Het bestemmingsplan Heerlerheide Zuid is een beheerplan, waarbij de nadruk ligt op het vastleggen van de bestaande situatie. Het plangebied wordt globaal als volgt begrensd. Aan de noordzijde wordt het plangebied begrensd door de Rennemigstraat. De oostelijke begrenzing van het plangebied wordt gevormd door de Bokstraat, de achterperceelsgrenzen van de percelen aan de Schelsberg en de Huyn van Rodenbroeckstraat, en enkele agrarische percelen. De zuidelijke en westelijke grens van het plangebied bestaat uit een deel van de Binnenring van Heerlen, namelijk de Euregioweg en de Beersdalweg. De Terhoevenderweg, tussen de Beersdalweg en Rennemigstraat, sluit tot slot aan de westzijde het plangebied.
 
Het plan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerp van het bestemmingsplan. Het plan is op de volgende onderdelen gewijzigd:
- Een gedeelte van de percelen kadastraal bekend HLN01 sectie C nummers 5840 en 5809 (gelegen tussen Beersdalweg 70 en Beersdalweg 84) is voorzien van de gebiedsaanduiding 'wetgevingzone - wijzigingsgebied' waarmee onder voorwaarden de bestemming
'Groen - Landschappelijk' kan worden gewijzigd in de bestemming 'Bedrijf'.
- De aan het pand Schelsberg 300A toegekende functieaanduiding 'maatschappelijk' is vervangen door de functieaanduiding 'dienstverlening'.
- Aan het perceel kadastraal bekend HLN01 B 7613 (Schelsberg 94) is de functieaanduiding 'specifieke vorm van bedrijf - cultuurwerkplaats' toegekend, waarbij in de regels is bepaald dat ter plaatse een decorbouwplaats/standbouwwerkplaats en bijbehorende expo- en
- evenementenhal is toegestaan.
 
Het bestemmingsplan ligt met ingang van 15 januari 2015 gedurende zes weken ter inzage bij de Infobalie in de Publiekshal in het Stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.
 
Het bestemmingsplan kan tevens digitaal worden ingezien op de gemeentelijke website, via de pagina www.ruimtelijkeplannen.heerlen.nl of via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.
 
Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de raad hebben kenbaar gemaakt gedurende de termijn van ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan, dan wel belanghebbenden die getroffen worden door de gewijzigde vaststelling, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, beroep instellen.
 
Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep instelt kan tevens binnen de genoemde termijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
 
Het besluit van de raad en daarmee het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn.
Indien binnen de gestelde termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
 
Voor verdere vragen over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer B. Oerlemans van de afdeling Stadsplanning (tel.nr. 14045).
 
Naar boven