Logo Peel en Maas
Ontwerpbestemmingsplannen en ontwerp beeldkwaliteitsplannen voor locatie Beckers en voor Startebos fase 3 in Meijel, Peel en Maas

Burgemeester en wethouders van Peel en Maas maken bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht de twee ontwerpbestemmingsplannen voor de herontwikkeling van Locatie Beckers en Startebos fase 3 ter inzage liggen. Ook liggen de bijbehorende ontwerpbeeldkwaliteitsplannen ter inzage. Dit op grond van artikel 12a Woningwet en de gemeentelijke inspraakverordening.

Inhoud bestemmingsplannen en beeldkwaliteitsplannen

De bestemmingsplannen bieden een planologische regeling voor het bouwen van woningen. In het bestemmingsplan voor locatie Beckers betreft het maximaal 63 woningen. In het bestemmingsplan voor Startebos fase 3 zijn maximaal 60 woningen gepland.

Het plangebied van bestemmingsplan Locatie Beckers ziet op de voormalige fabriek van Beckers, Steegstraat 15-17 in Meijel. Het plangebied van bestemmingsplan Startebos fase 3 ziet op een deel van het recreatieterrein Startebos en wordt globaal begrensd door de Venakker, Starteweg en Startebosweg in Meijel.

De twee beeldkwaliteitsplannen hebben als doel de ruimtelijke kwaliteit van woningbouw in deze gebieden te waarborgen.

Wilt u de ontwerpbestemmingsplannen en ontwerpbeeldkwaliteitsplannen inzien?

Iedereen kan de ontwerpbeeldkwaliteitsplannen en de ontwerpbestemmingsplannen voor Locatie Beckers en Startebos fase 3 in Meijel en de onderliggende stukken inzien van 7 mei 2015 tot en met 17 juni 2015. De ontwerpbestemmingsplannen zijn samen met de hierbij behorende stukken digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.peelenmaas.nl. De IDN-nummers van de ontwerpbestemmingsplannen zijn: NL.IMRO.1894.BPL0095-ON01 (Startebos fase 3) en NL.IMRO.1894.BPL0094-ON01 (Locatie Beckers); De ontwerpbestemmingsplannen en de ontwerpbeeldkwaliteitsplannen zijn digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl; Een papieren versie van de ontwerpbeeldkwaliteitsplannen en de ontwerpbestemmingsplannen met de daarop betrekking hebbende stukken liggen in het gemeentehuis, bij de publieksbalie, tijdens openingstijden ter inzage.

Termijn van inzage

De ontwerpbestemmingsplannen ligt ter inzage van 7 mei 2015 tot en met 17 juni 2015.

Indienen zienswijzen

Tijdens de eerder genoemde termijn van inzage kan iedereen een schriftelijke zienswijze omtrent de ontwerpbestemmingsplannen en/of de ontwerpbeeldkwaliteitsplannen indienen bij de gemeenteraad van Peel en Maas, postbus 7088, 5980 AB Panningen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze maakt u een afspraak met de behandelend ambtenaar, mevrouw F. Limpens, bereikbaar via 077 306 66 66.

Panningen, 6 mei 2015

Naar boven