Logo Baarle-Nassau
Openbare kennisgeving inzake artikel 7.17 van de wet milieubeheer Baarleseweg 28a te Ulicoten, Baarle-Nassau

Burgemeester en wethouders van Baarle-Nassau maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

De heer E.A.C. Jansens, Hoogstratensebaan 51 te Baarle-Nassau heeft medegedeeld dat hij voornemens is om twee varkensstallen op te richten aan de Baarleseweg 28a te Ulicoten voor het houden van in totaal 416 fokzeuen en 2.976 vleesvarkens. Het gaat om de verplaatsing van het bedrijf aan de Hoogstratensebaan 51 te Baarle-Nassau naar een nieuwe locatie waar nog geen bebouwing aanwezig is;

Maatschap Adams, Dorpsstraat 7 te Ulicoten medegedeeld dat zij voornemens zijn om een agrarisch bedrijf met vleeskuikens, vleeskalveren en fruitteelt op te richten aan de Hondseindsebaan 2 te Ulicoten voor het houden van in totaal 40.000 vleeskuikens en 600 vleeskalveren. Het gaat om de verplaatsing van het bedrijf aan de Dorpsstraat 7 te Ulicoten naar een nieuwe locatie waar nog geen bebouwing aanwezig is;

De heer H.A.J.M. Michielsen, Dorpsstraat 4 te Ulicoten heeft medegedeeld dat hij voornemens is om 2 stallen op te richten aan de Hondseindsebaan 1 te Ulicoten voor het houden van 1.440 vleeskalveren. Het gaat om de verplaatsing van een bedrijf aan Dorpsstraat 4 te Ulicoten en Groeske 7a te Castelre naar een nieuwe locatie waar nog geen bebouwing aanwezig is.

Deze activiteiten zijn onderworpen aan een milieueffectrapportage beoordeling op basis van het Besluit milieueffectrapportage juncto artikel 7.2. lid 1 onder sub b van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en wethouders van Baarle-Nassau hebben besloten dat door de heren E.A.C. Jansens, H.A.J.M. Michielsen en Maatschap Adams geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld.

Naar de mening van burgemeester en wethouders van Baarle-Nassau leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Het besluit en de overige stukken liggen vanaf 11 mei 2015 gedurende zes weken ter inzage bij de Afdeling Ruimtelijke Zaken.

De beschikking betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag voor een omgevingsvergunning. Conform artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtsreeks in zijn belang treft.

Baarle-Nassau, 28 april 2015

Naar boven