Logo Heerlen
Vaststelling bestemmingsplan Kissel-Voskuilenweg 2014, Heerlen

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken bekend dat de raad van Heerlen bij besluit van 7 april 2015 het bestemmingsplan Kissel-Voskuilenweg 2014 (IMRO-idn NL.IMRO.0917.BP031500W000001-0401) gewijzigd heeft vastgesteld. De raad heeft tevens besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Het plangebied is gelegen ten oosten van het centrum van Heerlen en wordt aan de oostzijde begrensd door het Kisselsbos. Aan de noordzijde bevindt zich het plangebied Heerlen-Noord en in het zuiden de wijk Molenberg. Het plangebied wordt globaal omsloten door de Schaesbergerweg, de gemeentegrens met de gemeente Landgraaf en de Voskuilenweg. Het bestemmingsplan Kissel-Voskuilenweg 2014 is een beheerplan, waarbij de nadruk ligt op het vastleggen van de bestaande situatie. Vanuit het oogpunt van een goede ruimtelijke ordening is de wijze van bestemmen daarnaast afgestemd op actueel vastgesteld beleid en geldende wetgeving. Slechts in het zuidoosten van het plangebied vindt een beperkte ontwikkeling plaats middels het toevoegen van maximaal drie bedrijfspercelen als afronding van de herstructurering van bedrijventerrein De Kissel.

Het plan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerp van het bestemmingsplan. Het plan is op de volgende onderdelen gewijzigd:

  • in artikel 5.1.1 onder e van de regels alsmede op de verbeelding is de functieaanduiding dierenasiel vervangen door de functieaanduiding specifieke vorm van bedrijvigheid – dierenasiel en dierenpension;

  • ter plaatse van Kissel 35-37 is op de verbeelding het bouwvlak doorgetrokken tot in de westelijke perceelsgrens van het kavel;

  • aan het pand Kissel 51A is op de verbeelding de functieaanduiding bedrijfswoning toegekend;

  • artikel 21.4 van de regels is geschrapt en de regels zijn uitgebreid met artikel 22.2 Parkeernormen als uitvloeisel van de Reparatiewet BZK 2014.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 7 mei 2015 gedurende zes weken ter inzage bij de Infobalie in de Publiekshal in het Stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.

Het bestemmingsplan kan tevens digitaal worden ingezien op de gemeentelijke website, via de pagina www.ruimtelijkeplannen.heerlen.nl of via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de raad hebben kenbaar gemaakt gedurende de termijn van ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan, dan wel getroffen worden door de gewijzigde vaststelling, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, beroep instellen bij de Raad van State.

Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Degene die beroep instelt kan tevens binnen de genoemde termijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit van de raad en daarmee het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn.

Indien binnen de gestelde termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor verdere vragen over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer M. Francotte of de heer B. Cremers van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling (tel.nr. 14045).

Naar boven