Logo Littenseradiel
Ontwerpomgevingsvergunning bouw ligboxenstal en sleufsilo’s Jellum, Hegedyk 54, Littenseradiel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Littenseradiel maken, op grond van het gestelde in afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat zij voornemens zijn om een omgevingsvergunning te verlenen, waarbij met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3 van de Wabo van de beheersverordening wordt afgeweken, ten behoeve van het bouwen van een ligboxenstal en het aanleggen van 2 sleufsilo's op het perceel plaatselijk bekend Hegedyk 54, 9026 BB te Jellum. Bij deze aanvraag is ook toestemming gevraagd voor het oprichten van een inrichting als bedoeld in artikel 2.1, eerste lid, onder e van de Wabo.

De aanvraag is in strijd met de beheersverordening Buitengebied. Het perceel Hegedyk 54 heeft de bestemming Agrarische bedrijfsdoeleinden, maar de ligboxenstal komt buiten het bouwblok op Agrarisch gebied. Ook verbiedt de beheersverordening uitbreiding en nieuwbouw van veestallen, omdat een vergunning op grond van de Natuurbeschermingswet nodig is. Daarom is voor de planologische afwijking een uitgebreide omgevingsvergunningprocedure met ruimtelijke onderbouwing nodig.

Gedeputeerde staten hebben op 4 februari 2015 in een ontwerp verklaring van geen bedenkingen (ontwerpvvgb), aangegeven voornemens te zijn te verklaren dat er, gelet op het betrokken belang van bescherming van natuur en landschap als geregeld in de Natuurbeschermingswet 1998, geen bedenkingen zijn tegen het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning.

De ontwerpomgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing en de ontwerpvvgb liggen gedurende zes weken vanaf 7 mei tot en met 17 juni 2015 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis (bij de afdeling Vergunningen en handhaving), Keatsebaen 1 te Wommels, op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur. De stukken zijn ook te raadplegen via de gemeentelijke website www.littenseradiel.nl (onder Actueel, Bekendmakingen, Omgevingsvergunning).

Gedurende de terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen tegen de ontwerpbesluiten bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Littenseradiel, Postbus 1, 8730 AA te Wommels. Een schriftelijke zienswijze moet minimaal voorzien zijn van: naam en adres van indiener, dagtekening, gronden van de zienswijze en ondertekening. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht na telefonische afspraak met behandelend ambtenaar mevrouw S. Mollema via telefoonnummer (0515) 334474. Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Wommels, 6 mei 2015.

Burgemeester en wethouders voornoemd, J. Liemburg, burgemeester.

J. Folkerts, secretaris.

Naar boven