Logo Utrecht (Utr)
Ontwerp Fietsbrug Amsterdam Rijnkanaal, eerste wijziging, Utrecht (Utr)

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 8 mei 2015 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerp wijzigingsplan, Fietsbrug Amsterdam Rijnkanaal, eerste wijziging, dat is vastgelegd in het digitale bestand NL.IMRO.0344.WPFIETSBRUGOAVDVB-ON01.

Plangebied en doelstelling

Een strook grond aan de Verlengde Everard Meisterlaan, direct ten zuiden van de nieuw te bouwen fietsbrug, heeft in het bestemmingsplan ‘Fietsbrug Amsterdam Rijnkanaal’, voor 5 jaar de bestemming ‘Maatschappelijk – Voorlopig’ gekregen. Na de termijn van 5 jaar krijgen de betreffende gronden van rechtswege de bestemming woongebied.

Op basis van artikel 5.4 van het bestemmingsplan ‘Fietsbrug Amsterdam Rijnkanaal’ is het college bevoegd de duur van de termijn van 5 jaar te wijzigen indien en voor zover de noodzaak van de tijdelijke bestemming ‘Maatschappelijk – Voorlopig’, eerder komt te vervallen. Hiervan is nu sprake.

Dit wijzigingsplan beoogt de definitieve bestemming ‘Woongebied’ in werking te laten treden bij vaststelling van het wijzigingsplan.

Inzien

Het ontwerpwijzigingsplan ligt ter inzage van vrijdag 8 mei 2015 gedurende zes weken, dus tot en met donderdag 18 juni 2015.

Het ontwerpwijzigingsplan is digitaal raadpleegbaar:

Het digitale ontwerpwijzigingsplan via de landelijke website is authentiek.

Een papieren versie van het ontwerpwijzigingsplan ligt ter inzage bij:

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen

    Stadskantoor, Stadsplateau 1,

    Open van maandag tot en met vrijdag (zonder afspraak) van 9.00 tot 17.00 uur.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpwijzigingsplan indienen bij:

Het College van B&W van Utrecht

Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, afdeling Gebiedsontwikkeling

T.a.v. P.H. Meijer

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van: zienswijze ontwerpwijzigingsplan Fietsbrug Amsterdam Rijnkanaal’

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030- 2860278) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging. U kunt een zienswijze niet via e-mail of anderszins digitaal indienen.

Naar boven