Logo Utrecht (Utr)
Ontwerpbestemmingsplan Noordgebouw, Stationsgebied, Utrecht (Utr)

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 8 mei 2015 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt:

het ontwerpbestemmingsplan Noordgebouw, Stationsgebied vastgelegd in het digitale bestand

NL.IMRO.0344.BPNOORDGEBOUWSTAT-ON01.gml en het ontwerpbesluit Wet geluidhinder vanwege het overschrijden van de voorkeursgrendwaarde van het spoorweglawaai HW1109 (hoofdstuk 4 Besluit geluidhinder)

Plangebied en doelstelling

Het plangebied is gelegen aan de toekomstige Stationsallee en omvat het bouwvlak van het Noordgebouw dat direct ten noordoosten van Utrecht Centraal Station is gesitueerd. De grens van het plangebied wordt globaal gevormd door het openbaar gebied en de Van Sijpesteijntunnel aan de noordzijde, de toekomstige HOV-baan en het huidige spoor aan de westzijde. De oost- en zuidzijde wordt gevormd door het openbaar gebied van het Stationsplein Oost.

De hoofddoelstelling van het bestemmingsplan is de realisatie van het Noordgebouw planologisch-juridisch mogelijk te maken. Het Noordgebouw is multifunctioneel gebouw dat plaats biedt aan de functies detailhandel, kantoren, wonen, horeca en hotel.

Ontwerpbesluit hogere waarde

Burgemeester en wethouders overwegen hogere waarden vast te stellen voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting ingevolge hoofdstuk 4 Besluit geluidhinder. De ‘voorkeursgrenswaarde’ wordt vanwege spoorweglawaai overschreden.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde liggen ter inzage met ingang van vrijdag 8 mei 2015 gedurende zes weken, dat wil zeggen tot en met donderdag 18 juni 2015.

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen:

Het digitale ontwerpbestemmingsplan via de landelijke website is authentiek. Op de landelijke website zijn niet altijd alle onderzoeksrapporten van het bestemmingsplan in te zien. Op de gemeentelijke website zijn de onderzoeksrapporten wel beschikbaar.

Een papieren versie van het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde liggen ter inzage bij:

Balie Bouwen Wonen en Ondernemen

Stadskantoor, Stadsplateau 1,

open van maandag tot en met vrijdag (zonder afspraak) van 9.00 tot 17.00 uur.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarde indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, afdeling Gebiedsontwikkeling

Ter attentie van de heer drs. ing. R.W.C Crusio

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van:

zienswijze ontwerpbestemmingsplan Noordgebouw, Stationsgebied.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030- 2860278) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging. U kunt een zienswijze niet via e-mail of anderszins digitaal indienen.

Naar boven