Ontwerpbestemmingsplan Rijs - Mooi Gaasterland ter inzage
Logo De Friese Meren
(bekendmaking op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening)
Met ingang van 1 mei 2015 ligt gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan Rijs - Mooi Gaasterland met bijbehorend ontwerpraadsbesluit en overige bijbehorende stukken ter inzage.
Plangebied
Het plangebied betreft het perceel Marderleane 1 te Rijs, beter bekend als Mooi Gaasterland en ligt op de hoek van de Marderleane en de Leise Leane.
Doel
Het bestemmingsplan bevat een ruimtelijke juridische regeling om de bestaande maatschappelijke bestemming te vervangen door een horeca- en recreatie-verblijfsrecreatiebestemming.
Inzage
Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien bij:
  • de centrale balie van het gemeentehuis te Joure (Herema State 1);
  • het servicekantoor te Balk (Dubbelstraat 1);
  • het servicekantoor te Lemmer (Vissersburen 88).
Daarnaast zijn de ontwerpbesluiten te raadplegen via de gemeentelijke website www.defriesemeren.nl. Het ontwerpbestemmingsplan is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is: NL.IMRO.1921.BPRIJ14MOOIGAASTER-ON01.
Reageren
In de periode waarin het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze over het plan indienen.
Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van De Friese Meren, Postbus 101, 8500 AC Joure. Vermeld in uw brief de naam van het ontwerpbestemmingsplan, waarom u een zienswijze indient, de datum, uw naam en adres en uw handtekening.
Voor het indienen van een mondelijke zienswijze kunt u contact opnemen met een medewerker van de afdeling VVH via telefoonnummer 14 05 14. Geadviseerd wordt om praktische redenen uiterlijk veertien dagen voor het einde van de termijn van terinzagelegging te bellen voor een afspraak, zodat u het risico op termijnoverschrijding voorkomt. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.
De gemeenteraad neemt een besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan waarbij ingediende zienswijzen worden betrokken.
Naar boven